25.3 C
Uzice
јул 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

U sredu predstava „Narodni poslanik“

U sredu, 18.10.2017, u 20:00, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta biće izvedena predstava „Narodni poslanik“, po tekstu Branislava Nušića, u režiji Slavenka Saletovića. Reč je o jednom od najpoznatijih Nušićevih tekstova, koji se sa uspehom izvodi već 5 godina na sceni užičkog teatra.

Premijera ove, danas kultne predstave, bila je davne 2012. godine, čime je obeležen veliki jubilej, 35 godina umetničkog rada glumca Slobodana Ljubičića, barda užičke scene. Ljubičić se tom prilikom našao u ulozi Jevrema Prokića, a pored njega, veliku podelu čine i Divna Marić, Vahidin Prelić, Tijana Karaičić, Biljana Zdravković, Goran Šmakić, Biljana Prokić, Igor Borojević, Momčilo Murić…. Scenografiju potpisuje Tamara Bušković, kostimografiju Snežana Kovačević, a za muziku je zadužen Aleksandar Milekić.

„Narodni poslanik“ je jedna od prvih predstava, koju je Narodno pozorište uvrstilo u repertoar tokom svojih profesionalnih početaka. Kroz slavnu tradiciju, dugu više od sedam decenija, na sceni se smenjivalo nekoliko rediteljskih rešenja ovog komada, pri čemu posebno treba istaći predstavu iz daleke 1972. godine, kada se u ulozi Jevrema Prokića našao legendarni Mija Aleksić, kao gost na užičkoj sceni (režija: Milenko Misailović). O aktuelnosti ovog komada, govori činjenica o ponovnoj potrebi za njegovo postavljanje četiri decenije kasnije.

Teško je pred vaše gledanje „Narodnog poslanika“, Branislava Nušića u izvodjenju ansambla Narodnog pozorišta Užice, odoleti obećanju da ćete videti dobru predstavu“.

Slavenko Saletović

Izvori: www.teatar.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užice u takmičenju gradova i opština „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“

Oglasna Tabla

Počinju velike saobraćajne kontrole: Vežite pojas i pazite na brzinu

Oglasna Tabla

Proglašeni pobednici 46. Sabora trubača na Zlatiboru

Oglasna Tabla