22.6 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

U sredu otvaranje dečijeg igrališta

Dečije igralište „Za srećnije detinjstvo“ biće u sredu stavljeno u fukciju i dato mališanima na upotrebu, ovo igralište dar je Opštine Nova Varoš najmlađim sugrađanima.

Gradski trg je izgrađen 1993.godine, a najmlađi sugrađani su pre 10 godina dobili poslednje namenski uređeno igralište. U proteklih 10 godina, nije bilo kapitalnih investicija u infrastrukturu namenjenu najmlađoj populaciji, navodi se u opštinskom saopštenju uoči otvaranja dečijeg igrališta.

Opština Nova Varoš sa Odeljenjem za investicije i javne nabavke bila je glavni pokretač ulaganja u srećnije detinjstvo i obezbeđivanje modernog i bezbednog igrališta za decu Nove Varoši. U prvoj fazi projekta igrališta „Za srećnije detinjstvo“, iz lokalnog budžeta je izdvojeno blizu 4,5 miliona dinara: za građevinske radove i mobilijar igrališta utrošeno je oko 3,6 miliona, a za oblaganje betonskih površina oko 700.000,00 dinara. Na igralištu površine 200m2instalirano je 9 sprava za igranje dece uzrasta do 12 godina: penjalice, klackalice, ljuljaške. Teren je postavljen gumiranom podlogom, predviđenom za ove namene. Radove je izvela firma Maraton LDN, koja je za potrebe projekta obezbedila atest o ispravnosti i sertifikat o bezbednosti. Izveštaj o kontrolisanju kvaliteta i ispitivanju svih sprava i celokupnog igrališta realizovao je Jugoinspekt ad. Igralište je osvetljeno i pokriveno video nadzorom, 24 časa dnevno. Oprema za video nadzor, vredna 1.200 dolara, donirana je od strane Ratomira Pešterca, vlasnika firme Videosec. Na ulasku u igralište postavljena je obaveštajna tabla o pravilima bezbednog ponašanja i nameni svake sprave.

Druga faza izgradnje igrališta predstavlja ozelenjavanje Trga i postavku behaton ploča na površini od 650m2 na platou oko igrališta. Planirana vrednost radova u ovoj fazi iznosi oko 1.800.000,00 dinara. Završetak druge faze očekuje se do kraja juna 2018.godine.

Opština Nova Varoš poziva najmlađe sugrađane i njihove roditelje da prisustvuju otvaranju Dečijeg igrališta “ Za srećnije detinjstvo“.

Izvor: zlatarinfo.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla