ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У Србији радно активно 2,8 милиона становника

Од 6,64 милиона становника, колико их у Србији има према последњем, прошлогодишњем попису, економски активних је 2,80 милиона док је неактивних више – 3,82 милиона.

Економски активну радну снагу чине запослени и незапослени, док у економски неактивно становништво спадају деца млађа од 15 година, студенти и ученици од 15 и више година, пензионери, људи са приходима од имовине или инвестиција, они који који производе добра за потребе свог домаћинства, као и домаћице, односно лица која обављају неплаћене кућне послове у свом домаћинству, како их води Републички завод за статистику.

Највећи број економски активних чине запослени, њих 2,40 милиона од чега су 1,28 милиона мушкарци, а 1,14 милиона жене, док је незапослених 402.831, и то 220.451 мушкарац и 182.380 жена, пише Еуронеwс.

Када је реч о економски неактивним, жене чине већину, будући да их је међу 3,84 милиона неактивних 2,11 милиона, а мушкараца 1,72 милиона.

Међу економски неактивним становништвом највише је пензионера, близу 1,6 милиона, следе деца млађа од 15 година – 955.452, затим људи који раде неплаћене кућне послове у свом домаћинству, њих око 459.344 и студенти и ученици од 15 и више година – 433.344.

Бизнис

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА