ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

У Србији око 200.000 људи тргује криптовалутама, процењује крипто мењачница ЕЦД

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

У Србији око 200.000 људи тргује криптовалутама, а само компанија ЕЦД, крипто мењачница, има досад регистрованих око 50.000 клијената, оценио је Марко Живковић, шеф маркетинга ЕЦД-а поводом Биткоин пиза дана који је компанија обележила данас у разговору са новинарима у Пиза бару.

ЕЦД ове године обележава 10 година рата и тренутно је у поступку добијања дозволе од Народне банке Србије, према новом закону о дигиталној имовини.

На питање како актуелно кретање цена криптовалута утиче на интересовање за трговину, он је казао да последњи пад вредности није утицао на интересовање клијената.

Како је рекао, тржиште је сазрело. „Дневне и недељне промене цене не утичу на навалу да купе када цена расте или да продају када цена пада. Наше тржиште је сазрело и стабилизовало се”, додао је Живковић.

Са колико почети, питали су новинари, на шта је он посаветовао да у критповалуте треба улагати онолико колико сте спремни да изгубите.

Саветује је и информисање и читање о крипто, где их и како купити, какве врсте новчаника постоје исл.

“Код крипто валута на нама је већа одговорност него када радимо са традиционалним финансијским институцијама као што су банке. Ако изгубите новчаник (wаллет) или кључ за новчаник нема банке коју ћете позвати да вам откључа рачун. Одговорност је на вама”, напоменуо је он.

Битцоин Пица Дан се у крипто заједници обележава као дан у којем је Битцоин први пут из дигиталне сфере ушао у реалан живот. Пре 12 година, један програмер у Америци платио је 10.000 Битцоина за доставу две пице. Од тада, криптовалуте су освојиле свет. Ова поруџбина је 2010. године вредела 41 долар, а данас ова количина Битцоина вреди више од 280 милиона долара.

Нова Економија

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У ритму недеље са градоначелницом Ужица др Јеленом Раковић Радивојевић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тим лекара Клинике у Вишеградској спасао живот девојке и уклонио тумор тежак 25 килограма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржано Првенство у шаху за ученике основних школа града Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА