OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У Србији око 200.000 људи тргује криптовалутама, процењује крипто мењачница ЕЦД

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

У Србији око 200.000 људи тргује криптовалутама, а само компанија ЕЦД, крипто мењачница, има досад регистрованих око 50.000 клијената, оценио је Марко Живковић, шеф маркетинга ЕЦД-а поводом Биткоин пиза дана који је компанија обележила данас у разговору са новинарима у Пиза бару.

ЕЦД ове године обележава 10 година рата и тренутно је у поступку добијања дозволе од Народне банке Србије, према новом закону о дигиталној имовини.

На питање како актуелно кретање цена криптовалута утиче на интересовање за трговину, он је казао да последњи пад вредности није утицао на интересовање клијената.

Како је рекао, тржиште је сазрело. „Дневне и недељне промене цене не утичу на навалу да купе када цена расте или да продају када цена пада. Наше тржиште је сазрело и стабилизовало се”, додао је Живковић.

Са колико почети, питали су новинари, на шта је он посаветовао да у критповалуте треба улагати онолико колико сте спремни да изгубите.

Саветује је и информисање и читање о крипто, где их и како купити, какве врсте новчаника постоје исл.

“Код крипто валута на нама је већа одговорност него када радимо са традиционалним финансијским институцијама као што су банке. Ако изгубите новчаник (wаллет) или кључ за новчаник нема банке коју ћете позвати да вам откључа рачун. Одговорност је на вама”, напоменуо је он.

Битцоин Пица Дан се у крипто заједници обележава као дан у којем је Битцоин први пут из дигиталне сфере ушао у реалан живот. Пре 12 година, један програмер у Америци платио је 10.000 Битцоина за доставу две пице. Од тада, криптовалуте су освојиле свет. Ова поруџбина је 2010. године вредела 41 долар, а данас ова количина Битцоина вреди више од 280 милиона долара.

Нова Економија

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla