ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У Србији ће пасти и до 15 центиметара снега: Временска прогноза до средине јануара изненадиће све

Снег ће почетком следеће седмице забелети целу Србије.

Викенд пред нама донеће промену времена, али се јако захлађење очекује од понедељка.

Током викенда Србија ће бити под утицајем циклона са Јадрана. У суботу се очекује облачно, топло и ветровито, уз јак југоисточни ветар. Кошава ће на југу Баната имати и олујне ударе. Максимална температура биће од 11 до 17°Ц, у Неготинској Крајини биће хладније.

У недељу се очекује облачно и хладније са кишом, на планинама са снегом. Јутро ће бити најтоплији део дана, уз температуре и до 10°Ц, док ће током дана температура бити у паду. Ветар ће бити у скретању на северни и биће у појачању.

У току вечери киша ће у Војводини прећи у снег, потом и на северу Србије и у нижим пределима на западу, а током ноћи и у централним пределима, а температура ће бити у паду на 0°Ц.

Већа количина падавина очекује се у ноћи ка понедељку и у понедељак ујутро, уз формирање, на планинама и повећање снежног покривача.

У понедељак се са севера очекује продор поларног ваздуха, уз драстичан пад температуре и у Србији. Биће облачно и веома хладно са снегом. Топлије ће бити на југу и истоку, па се у тим нижим пределима Србије очекују киша и суснежица, уз постепени прелазак у снег према вечери.

Температура током дана без колебања и биће од -2 до 2°Ц, на југу и истоку од 3 до 7°Ц.

Облачно и још хладније биће у уторак. Повремено се очекује снег, уз постепени престанак падавина на северу. Максимална температура биће од -5 до 0°Ц, на истоку Србије до 2°Ц. Дакле, у већини предела очекују се ледени дани, јер максимална температура неће прећи 0°Ц.

Захлађење се очекује и у Београду, па ће температура током већег дела дана у понедељак бити око 0°Ц, а у уторак од -4 до -2°Ц.

Снег ће почетком следеће седмице забелети целу Србије. У већини предела очекује се формирање снеженог покривача од 5 до 15 центиметара, локално и преко 20 центиметара, а на планинама од 20 до 30 центиметара.

На подручју Београда очекује се формирање снежног покривача од 10 до 15 центиметара, у зависности од дела града, а више ће га бити у вишим деловима града.

Најмање снежног покривача биће у деловима Војводине и у Неготинској Крајини, а најкасније ће се формирати у нижим пределима на југу и југоистоку Србије због падавина у облику кише и суснежице.

Већ у уторак снег постепено престаје на северу Србије и то прво у Војводини, у ноћи ка среди и у осталим пределима Србије.

Разведравање се прво очекује на северу и западу Србије, па ће у у овим пределима јутро у среду бити најхладније са температуром локално и испод -10°Ц. Током дана ледени дан очекује се на северу и западу Србије, нешто топлије на југу и истоку. Максимална температура биће од -5 до 0°Ц, на југу и истоку до 2°Ц. У већини предела биће ведро.

Према временској прогнози, суво ће бити и у четвртак и петак. Ујутро се очекује умерен и јак мраз, на југу Србије и до -10°Ц, а током дана мало топлије, али и даље хладно, углавном уз температуре око или који степен изнад нуле.

За следећи викенд ведро, у суботу и ледено, уз температуре испод 0°Ц.

Краткотрајно отопљење очекује се око 15. јануара, уз температуре од 4-5 до 9-10°Ц, али уз нешто више облака, понегде са слабим падавинама.

С обзиром на то да је просек максималне температуре за ово доба године од 0 до 4°Ц, оне су данас и сутра за десетак више од напомеутог просека. У недељу следи захлађење, па ће следеће седмице температуре бити око и испод просека, углавниом испод за степен до пет.

Након пролећног времена које је обележило крај 2023. године и почетак Нове, Божић доноси промену времена, погоршање и захлађење, тако да се следеће седмице време очекује потпуно уобичајено и у складу са календаром.

телеграф.рс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа