OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

U Sevojnu nastavljeni radovi na asfaltiranju puteva

U gradskoj opštini Sevojno danas su nastavljeni radovi na asfaltiranju četri kraka. Reč je o radovima po ugovorima iz prošle i pretprošle godine. Radove izvode užička Niskogradnja, a sredstva su obezbeđena iz gradske kase, sa učešćem građana.

U naselju Crkvari danas je asfaltiran jedan krak, prema Milinkovićima, koji su u ovom delu Sevojna starosedeoci. Jedan od njih, Đorđe, koji je star 77 godina, nije krio svoje oduševljenje što konačno dobija put.

„Nekada se dugo radilo, razvlačio se posao, ali ovo sada je stavrno sve super. Ovako ptreba da se radi i svaka čast svima koji su učestvovali u ovom asfaltiranju. I da im se zahvalim na sveu što su do sada uradili za nas“, kaže meštanin Đorđe Milinković

Đorđe Milinković

Inače, u ovoj gradskoj opštini godinama unazad nije rađeno puno po pitanju putne infrastrukture, pa otuda i obećanje grada Užica da će se sve to nadoknaditi već ove godine.

„Istakao bih da su stvarno grad i Niskogradnja veoma korektni prema građanima Sevojna i da su sva data obećanja zaista i ispunjena“, naglasio je Milivoje Jeremić, zamenik predsednika GO Sevojno.

Milivoje Jeremić

Grad je za ove radove obezbedio 67 posto sredstava, a učešće građana je 33. Radove izvodi užička Niskogradnja, a po rečima predstavnika grada, u Sevojnu je u poslednjih godinu dana urađeno mnogo toga.

„Već smo uradili krak puta u Gajevima prema vodovodu, zatim krak llice Milivoja Marića i ulicu Krste Smiljanića, a sada je ovo četvrti krak koji asfaltiramo“, kaže Miloje Marić, načelnik GU za infrastrukturu i razvoj.

Miloje Marić

Danas je asfaltirana i ulica Krste Smiljanića, koja je, takođe, čekala sa asfaltom dugi niz godina.

„Posle dugog niza godina, konačno smo dočekali asfalt i veoma smo zadovoljni. Zahvaljujemo se gradu Užicu koji nam je izašao u susret, ali na kažem da smo i mi građani učestvovali sa 33 posto sredstava“, kaže meštanin Goran Mišić.

Goran Mišić

„Uporedo sa pomenutim radovima, mi izvodimo i radove na krpljenju rupa na Glavnoj ulici u Sevojnu, koje su nastale usled kvara na vodovodu i u narednih nekoliko dana, svi radovi će biti završeni“, kaže Nikola Maksimović, direktor JP Užice razvoj.

Nikola Maksimović

Inače, pored asfaltiranja mnogih ulica u Sevojnu i završetka zgrada za izbegla lica, čeka se i izveštaj Ministarstva sporta, jer je planirana i izgradnja dečijeg igrališta u ovog gradskoj opštini.

Izvor: TV Lav plus/uerazvoj.uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Као да је пола Србије сада кренуло на летовање: Возачи и путници рано јутрос сатима били „заробљени” на граници са Црном Гором

Oglasna Tabla

Почео двонедељни Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Уочи преговора о минималцу – колико траже синдикати, а шта нуде послодавци

Oglasna Tabla

На Тари врло лако можете срести усамљено лане, ево како да поступите кад их угледате

Oglasna Tabla

Временска прогноза за 15. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla