OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

U Sevojnu krov nad glavom za 30 izbegličkih porodica

SEVOJNO – U Sevojnu su danas dodeljeni ključevi za 30 stanova izbeglim porodicama iz BiH i Hrvatske, a svečanosti je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Ovom prilikom obeležen je i završetak radova na stanovima u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa.

Na današnjoj svečanosti dodeljeno je 30 ključeva od stanova koji su izgrađeni u dva objekta, jedan sa 20 stanova iz potprojekta 4 i drugi sa 10 stanova iz potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa u Srbiji (RSP).

Ministar Dačić je zahvalio partnerima iz međunarodne zajednice, UNHCR-u, OEBS-u, Savetu Evrope, Komesarijatu za izbeglice i migracije i jedinicama lokalne samouprave koji zajedničkim angažmanom doprinose uspehu ovog važnog projekta.

„Realizacija Regionalnog stambenog programa je dugotrajan proces, koji nije uvek bio lak, ali za sve nas koji smo uključeni nema lepšeg osećaja nego videti konkretne rezultate u njegovoj primeni i radost na licima korisnika, koji će uskoro biti u svojim novim domovima i započeti jedno novo, sigurnije i, nadam se, rasterećenije životno poglavlje“, rekao je Dačić.

Dačić je dodao da su stanovi koji su danas predati na korišćenje korisnicima izgrađeni u okvira dva potprojekta – prvi je Potprojekat 4 sa 20 stanova u vrednosti od oko 482.000 evra, a drugi Potprojekat 5 sa ukupno 10 stanova, u vrednosti od preko 249.000 evra.

U ukupnom iznosu, oba ova segmenta Programa zajedno vrede više od 70 miliona evra i predviđaju pružanje podrške za ukupno 3.271 porodicu.

Omogućiće izgradnju 1.528 stanova, kupovinu 785 seoskih kuća, izgradnju 81 montažne kuće i dodelu 877 paketa građevinskog materijala, dodaje se u saopštenju.

Izvor: rtv.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vučić: Vakcinisaćemo dva miliona ljudi

Oglasna Tabla

Policijski čas u Beogradu od petka do ponedeljka

Oglasna Tabla

Čajetina odoleva infekciji Covid 19

Oglasna Tabla

Uvedena vanredna situacija u Varoši – neće biti Zlatarfesta!

Oglasna Tabla

Slavna srpska virusološkinja dr Ana Gligić ima optimističnu prognozu: Sledi naglo opadanje koronavirusa!

Oglasna Tabla

Na području Zlatiborskog okruga potvrđena 94 nova slučaja „covid 19“ virusa

Oglasna Tabla

Goran Stevanović: „Ovo su tri simptoma zbog kojih morate odmah da se javite u KOVID AMBULANTU, počne lako, ali se onda pogorša“

Oglasna Tabla

„Klinička slika dece ozbiljnija nego u prvom naletu virusa“

Oglasna Tabla

Nove mere: Obavezne maske, prekinut rad PU, ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata

Oglasna Tabla