ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

U punom jeku radovi na asfaltiranju puteva u užičkim selima

Na granici dve mesne zajednice Trnave i Karana danas je postavljeno 100 metara, a narednih dana radiće se još 200 metara asfalta.

Miodrag Đurić i Nemanja Đurić iz Trnave i Milenko Vranić iz Karana, meštani koji su do svojih kuća do danas dolazili makadamom veoma su zadovoljni, jer su posle mnogo godina čekanja dobili asfaltni put. Za njih kako ističu taj put znači život. Sada će, kako kažu, mnogo lakše prevoziti poljoprivredne proizvode od kojih žive i zato su, dodaju, veoma zahvalni Gradskom rukovodstvu na sredstvima koja su izdvojena za ovaj putni pravac.

Po rečima Ivana Stanisavljevića člana Gradskog veća za javna preduzeća u pitanju je putni pravac koji se nalazi na granici Trnave i Karana u dužini od 350 metara, a pored njega ovde se po ugovorima iz prošle i ove godine sa udruženim sredstvima građana radi još osam putnih pravaca

“Asfaltira se devet putnih pravaca u ukupnoj dužini od 1 700m odnosno 4 200m2 asfalta. Vrednost radova je 6,5 miliona dinara, sa udruživanjem građana od 33%. Podržavamo naše ljude na selu i pomažemo mladim ljudima koji su tu rešili da ostanu da žive”.

Vladimir Sinđelić član Gradskog veća za mesne zajednice dodaje da se uporedo sa ovom mesnom zajednicom asfaltiranje vrši u još četiri mesne zajednice. Radi se u Kačeru, Biosci, Ravnima i Gradskoj opštini Sevojno.

“Nadamo se da smo pregrmeli loše vreme i koronu i da smo ušli u radove punom parom. Izlazimo meštanima u susret rešavamo infrastrukturu, puteve, vodu, struju, rasvetu koliko možemo, a sve sa ciljem da što više ljudi ostane na selu, ali i da se u njega vrate oni koji su otišli. Nadamo se da ćemo i u narednom periodu još više i efikasnije pomagati meštane tih mesnih zajednica i da ćemo oživeti naša sela”.

Radove izvodi JKP “Niskogradnja” sa velikim brojem ekipa koje su svakodnevno na terenu kako u seoskim, tako i u gradskim mesnim zajednicama.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама