OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

U PSSS Užice besplatna analiza zemljišta

Poljoprivredna, savetodavna i stručna služba Užice obaveštava poljoprivredne proizvođače da je u toku prijavljivanje zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača za besplatnu analizu zemljišta.

Analizom zemljišta mogu se dobiti važni podaci o plodnosti zemljišta kao i peporuka za primenu mineralnih đubriva i drugih oplemenjivača zemljišta. Na taj način se obezbeđuje popravka zemljišta, pravilno i racionalno đubrenje. Sve to može doneti bolji prinos, kvalitetnije plodove, niže troškove proizvodnje i očuvanje životne okoline.

Broj uzoraka zemljišta koji su opredeljeni za besplatnu analizu je ograničen. Uslov je da gazdinstvo bude regisrovano u Registru poljoprivrednih gazdinstava. Jedno poljoprivredno gazdinstvo može da uradi najviše 4 analize za parcele koje su prijavljene u Registru poljoprivrednih gazdinstava. Zainteresovani za besplatnu analizu zemljišta se mogu prijaviti u prostorijama PSSS Užice lično ili telefonom 031/513 491. Od dokumentacije je potrebno pripremiti Izvod iz setvene strukture. Prijavljivanje će trajati do kraja jula 2021. godine.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

“Nemojte me pipati, molim vas!” Učenika iz Užica seksualno zlostavljao taksista koji ga je vozio na maturski ispit. Policija odmah privela napasnika!

Oglasna Tabla

Od sutra stroga kontrola – svi uređaji policije otkrivaće pijane i drogirane vozače

Oglasna Tabla

Najbolje užičko-Najveći pećinski portal na Balkanu

Oglasna Tabla

Zašto nikako ne smete da stavljate krastavac i paradajz zajedno u salatu

Oglasna Tabla

Otkrila je Novaka, proglašena za jednog od najboljih trenera na svetu, a od svog radase nije obogatila: Ovo je priča o legendarnoj Jeleni Genčić (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan velnesa obeležen na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Održano školsko takmičenje u ribolovu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Biblioteka vas čeka

Oglasna Tabla

I jutros smo platili Titov dug: Legla nam je rata od 20 miliona evra

Oglasna Tabla