18.9 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

U prisustvu ministra Branka Ružića otvoren Kulturni centar u Sevojnu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić boravio je danas u Užicu gde je posle prijema u kabinetu gradonačelnika obišao radove na platou ispred Narodnog muzeja, a potom i zvanično otvorio Kulturni centar u Sevojnu.

Ministar Ružić i direktorka Narodnog muzeja Užice Slavica Stefanović u obilasku radova na platou

Oba ova infrastrukturna projekta podržana su od strane Ministarstva na čijem je čelu ministar Ružić, rekonstrukcija platoa ispred Narodnog muzeja sa 3, a Kulturni centar u Sevojnu sa 8,5 miliona dinara.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja Kulturnog centra i prigodnog kulturno-umetničkog programa gradonačelnik Užica Tihomir Petković je poželeo dobrodošlicu ministru i zahvalio se Ružiću na podršci koju njegovo ministarstvo pruža Užicu.

Stara škola koja je rekonstrukcijom postala Kulturni centar, sagrađena još početkom 20 veka, poslednjih decenija nije bila u funkciji, a nakon ovih radova, po rečima gradonačelnika postala je jedan od najlepših kutaka trenutno u Sevojnu. Ukupna vrednost projekta je 16 miliona dinara od kojih je 8,5 miliona finansiralo Ministarstvo državne uprava i lokalne samouprave, a preostali iznos obezbeđen je iz gradskog budžeta.

16 miliona dinara je koštala adaptacija Kulturnog centra u Sevojnu

„Svi poslovi su urađeni u skladu sa zahtevima Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva. Zgrada će na osnovu dogovora Ministarstva prosvete, koje je vlasnik ove zgrade i Grada Užica i Opštine Sevojno biti u finkciji Kulturnog centra“, naveo je Petković.

Gradonačelnik je izrazio zahvalnost ministru Ružiću i na finansijskoj podršci projektu rekonstrukcije platoa ispred Narodnog muzeja. Taj projekat je vredan 9 miliona dinara od kojih je 3 miliona obezbeđeno od Ministartva državne uprave i lokalne samouprave.

„Sa ministrom smo pričali o konkretnim stvarima, o konkursima za narednu godinu, šta nam je potrebno da pripremimo i šta da uradimo kako bismo imali njegovu podršku i za narednu godinu“, istakao je Petković.

Ministar Ružić na otvaranju Kulturnog centra u Sevojnu

„Drago mi je da sam danas u Užicu i da smo imali veoma koristan sastanak sa gradonačelnikom i njegovim timom, gde smo sagledali dva veoma značajna projekta koji su urađeni na teritoriji grada Užica i Gradskoj opštini Sevojno, a koja su finansirana od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Kulturni centar u Sevojnu govori da je moguće sve to uraditi ukoliko opredelite jasne ciljeve, projekte i iskoristite sredstva koja su raspoloživa na najbolji mogući način. Drago mi je da će sada ovaj Kulturni centar služiti na dobrobit žiteljima kako Sevojna tako i Užica. Fond za lokal je ove godine bio nepunih 500 miliona dinara, neznatno će biti uvećan u 2020. godini. Sve jedince lokalne samouprave su dobrodošle da apliciraju sa svojim projektima. Fokus ćemo kao i do sada staviti na infrastukturne projekte predškolskih ustanova, ukoliko postoji lista čekanja, uvođenje E-uprave, preventivu od elementarnih nepogoda, kulturno-sportske manifestacije, sve ono što smo i prethodnih godina radili“, naveo je Ružić.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

Oglasna Tabla

Kada će malina iz Arilja postati kao vino iz Francuske

Oglasna Tabla

MR Zorica Milosavljević zastupljena u „Leksikonu stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju“

Oglasna Tabla

Izgradnja i popravka seoskih puteva u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Poznat spisak polovnih automobila koje nećemo moći više da uvozimo: Srbi ostaju bez omiljenih vozila

Oglasna Tabla

Šansa za đake da se prijave do kraja novembra petnica otvara vrata za 2.000 najdarovitijih srednjoškolaca

Oglasna Tabla

(VIDEO) Evo kako su uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Oglasna Tabla

I danas toplo i vetrovito, moguć olujni vetar

Oglasna Tabla