4.8 C
Uzice
март 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized VESTI IZ OKRUGA

U POŽEGI NA SNAZI VANREDNA SITUACIJA-ŠTETA VIŠA OD 60 MILIONA!

Više od sto građana Požege prijavilo na opštinskoj pisarnici posledice poplave koja je u petak uveče potopila deo grada. 

Od subote je na celoj teritoriji opštine na snazi vanredna situacija koja će potrajati dok se ne normalizuju snabdevanje električnom energijom, telefonski saobraćaj, poprave putevi i mostovi koje je odnela bujica i otkloni opasnost od najezde gmizavaca i glodara.

Danas su formirane komisije koje će utvrditi štetu na objektima, infrastrukturi i poljoprivrednim, a preliminarna procena je da je poplava načinila ceh od preko 60 miliona dinara.

– Na putevima kroz Roge, Rečice, Vranjane, Visibabu voda je odnela i po deset metara asfalta. Usled udara groma na jednoj kući je izgorelo 80 kvadrata krova. Problem sa snabdevanjem električnom energijom ima manji broj objekata, dok će fiskna telefonija u potpunosti biti uspostavljena u sredu – kaže za „Blic“ Vladan Kovačević, zamenik predsednika opštine Požega.

Po njegovim rečima, Požega će za saniranje štete tražiti pomoć države, a Zavodu za javno zdravlje iz Užica, zbog straha od najezde pacova i zmija biće upućen zahtev za deratizaciju i dezinsekciju poplavljenih površina.

– Na otklanjanju posledica poplave angažovane su sve ekipe komunalnog preduzeća „Naš dom“ i privatne firme koje imaju građevinsku mehanizaciju. Veliko hvala i građanima koji su se u petak uveče organizovali i sprečili veću štetu. Srećna okolnost je što su i pored velike kiše koja je pala u petak reke Zapadna Morava, Đetinja i Skrapež ostale u svojim koritima – objašnjava Kovačević.

Izvor:blic.rs/
Foto: / RAS Srbija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

VOLIM MOG MILOJKA (74) IAKO JE STARIJI 53 GODINE! SVI KAŽU DA SAM S NJIM ZBOG PARA, A MI ŽIVIMO OD 50.000 DINARA! Milijana (21) iz Požege o čijoj vezi bruji Srbija otvorila dušu i otkrila sve!

Oglasna Tabla

SNS Užice: Najoštrije osuđujemo divljačko ponašanje dela opozicije

Oglasna Tabla

Mihajlović: Krajem marta počinju radovi na auto-putu ka Požegi

Oglasna Tabla