12.2 C
Uzice
новембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized VESTI IZ OKRUGA

U POŽEGI NA SNAZI VANREDNA SITUACIJA-ŠTETA VIŠA OD 60 MILIONA!

Više od sto građana Požege prijavilo na opštinskoj pisarnici posledice poplave koja je u petak uveče potopila deo grada. 

Od subote je na celoj teritoriji opštine na snazi vanredna situacija koja će potrajati dok se ne normalizuju snabdevanje električnom energijom, telefonski saobraćaj, poprave putevi i mostovi koje je odnela bujica i otkloni opasnost od najezde gmizavaca i glodara.

Danas su formirane komisije koje će utvrditi štetu na objektima, infrastrukturi i poljoprivrednim, a preliminarna procena je da je poplava načinila ceh od preko 60 miliona dinara.

– Na putevima kroz Roge, Rečice, Vranjane, Visibabu voda je odnela i po deset metara asfalta. Usled udara groma na jednoj kući je izgorelo 80 kvadrata krova. Problem sa snabdevanjem električnom energijom ima manji broj objekata, dok će fiskna telefonija u potpunosti biti uspostavljena u sredu – kaže za „Blic“ Vladan Kovačević, zamenik predsednika opštine Požega.

Po njegovim rečima, Požega će za saniranje štete tražiti pomoć države, a Zavodu za javno zdravlje iz Užica, zbog straha od najezde pacova i zmija biće upućen zahtev za deratizaciju i dezinsekciju poplavljenih površina.

– Na otklanjanju posledica poplave angažovane su sve ekipe komunalnog preduzeća „Naš dom“ i privatne firme koje imaju građevinsku mehanizaciju. Veliko hvala i građanima koji su se u petak uveče organizovali i sprečili veću štetu. Srećna okolnost je što su i pored velike kiše koja je pala u petak reke Zapadna Morava, Đetinja i Skrapež ostale u svojim koritima – objašnjava Kovačević.

Izvor:blic.rs/
Foto: / RAS Srbija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla

Tajna pametne dece je u rečima koje čuju od svojih roditelja

Oglasna Tabla

На данашњи дан почела је Колубарска битка

Oglasna Tabla

Dva proverena recepta za savršen kiseli kupus

Oglasna Tabla

Ratni tenk „hočkis” iz Drugog svetskog rata pomeren zbog uređivanja platoa

Oglasna Tabla

Srbija prodaje 22 vojna kompleksa: Ponuđene kasarne, skladišta i jedna komanda

Oglasna Tabla

Poslednja utakmica u Užicu – Sloboda danas želi da kruniše jesen!

Oglasna Tabla

10 tipova ljudi na srpskim slavama

Oglasna Tabla