13.9 C
Uzice
септембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

U ponedeljak ugovor o izgradnji autoputa Preljina – Požega

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisaće u ponedeljak, 27. novembra, na Samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Budimpešti, komercijalni ugovor o izgradnji auto-puta Preljina-Požega, dužine 30,9 kilometara.

“Pored toga što završavamo započete projekte na Koridoru 11, sa kineskim partnerima u Budimpešti potpisaćemo ugovor o izgradnji nove deonice, koja se nastavlja na auto-put Ljig-Preljina, koji je pušten u saobraćaj pre godinu dana. Deonica do Požege, dužine 30,9 kilometara, biće novi izazov za kineske i srpske graditelje, jer će skoro trećinu trase činiti mostovi i tuneli”, kaže Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Nastavak Koridora 11 ka Crnoj Gori i deo budućeg auto-puta Beograd – Sarajevo
Ona podseća da je memorandum za taj projekat potpisan u maju u Pekingu, te da je za samo nekoliko meseci završen posao oko zaključivanja komercijalnog ugovora, vrednog 450 miliona evra.
“Ovaj auto-put ima dvostruki značaj, jer predstavlja nastavak Koridora 11 ka Crnoj Gori, ali je i deo budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo, jer od Požege preostaje da se izgradi još oko 60 kilometara do granice sa BiH. To znači da ovim projektom nastavljamo započeti posao povezivanja Srbije sa zemljama regiona, kako bi Srbija u potpunosti iskoristila svoj geografski položaj i postala saobraćajno čvorište u ovom delu Evrope”, ističe Mihajlović.

Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji auto-puta E-763, deonica Preljina-Požega, potpisaće uz potpredsednicu Vlade Zoranu Mihajlović, i predstavnici kineske kompanije „Čajna komjunikejšens konstrakšen kompani – ČČ“ i JP „Putevi Srbije“.

Izvor:Tanjug/Ilustracija, foto: printskrin

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za znanja moć niz programa u X Evropskoj noći istraživača u Užicu

Oglasna Tabla

30 omiljenih roditeljskih citata

Oglasna Tabla

Zimnica od paradajza: 6 fenomenalnih recepata da od paradajza napravite dodatke jelima za zimu

Oglasna Tabla

U nedelju šeste „Pesničke vatre zlatiborske“

Oglasna Tabla

Ugledni laparaskopski hirurg od danas u Užicu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za sredu – 18. septembar

Oglasna Tabla

Težak život u opustelom selu

Oglasna Tabla

BRAVO! AK „Pora“ osvojila 10 medalja na prvenstvu Srbije!

Oglasna Tabla

Krstina Grujičić srebrna na Finalu kupa Srbije u bacanju kugle

Oglasna Tabla