14.2 C
Uzice
новембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

U PETAK POČINJE TREĆI „ŽESTIVAL“ U UŽICU

Boemsko veče, koje je sastavni deo Žestivala na programu je u petak 18.08. u 21 čas. Ovo veče će osvežiti sećanja na vremena kada je kafana bila institucija, na užičke kafane i boeme koji su postali legende.

U subotu, 19. avgusta u 11 časova, na Gradskom trgu, na programu je svečano otvaranje III Međunarodnog festivala voćnih rakija. Pred posetiocima biće izložene rakije 86 učesnika. Ove godine, Žestival ima i međunarodni karakter jer su među učesnicima i proizvođači rakija iz Republike Srpske i Crne Gore. Žiri Žestivala ocenio je 102 uzorka pristiglih rakija i njihova odluka o nagrađenima biće saopštena na otvaranju festivala.

Predsednik Organizacionog odbora i predsednik Skupštine grada, Branislav Mitrović, izneo je podatak da je ove godine bilo veliko interesovanje u opštinama i gradovima van Zlatiborskog okruga i to kako destilerija, tako i poljoprivrednih gazdinstava koja se bave proizvdnjom rakije.

Da je Užice poznato po proizvodnji šljive i rakije, znalo se i ranije, ali Žestival pokazuje da je rakijom napravljen odličan proizvod koji je svoj put na tržištu našao u mnogim stranim zemljama i to baš u onim koje su poznate po proizvodnji žestokih pića rekao je na konferenciji za novinare Rade Ljubojević, potpredsednik Privredne komore Srbije.

Goran Lapčević, ispred Poslovnog kluba Zapadne Srbije, Žestival je okarakterisao kao aktivnost koja spaja tradiciju i budućnost. On je istakao da je pre deset godina prepoznat značaj rakije kao tržišnog proizvoda, da je ulagano u destilerije i da se sada, osvojenim nagradama na međunarodnim takmičenjima, pokazalo da je to bio pravi potez.

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đorđe Balašević doživeo infarkt!

Oglasna Tabla

Uskoro naplata ulaska vozilima u Nacionalni park Tara

Oglasna Tabla

Razvojni psiholog: Uskraćivanje igre zarad ranog učenja veoma šteti deci

Oglasna Tabla

Sprečiti moguće posledice RSV virusa kod dece

Oglasna Tabla

Održana trbina „Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Saslušani osumnjičeni za krađu dokumenata iz srpske fabrike oružja: Trojica Srba i Albanac iza rešetaka 30 dana

Oglasna Tabla

Milutin je ispao iz čamca i stradao: Ronioci pronašli telo Užičanina koji se utopio u Zlatarskom jezeru

Oglasna Tabla

Ističe rok za plaćanje 4. rate poreza na imovinu

Oglasna Tabla

II nagrada na Međunarnom sajmu urbanizma u Nišu

Oglasna Tabla