ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У ОШ „Димитрије Туцовић“ уписано 104 првака

У ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина ове године уписало се 104 првака. 

ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина ову школску годину почела је водећи се смерницама које је прописало Министарство просвете. Прве две недеље су организоване као тематска недеља и тематски дани, и сходно томе наставници и ученици бавиће се одређеним тетамама, које имају за циљ развој толеранције, емпатије, сарадњу, припадност школи и слично.  Ове године у чајетинску школу уписано је 19 ученика више него прошле године. 

„Уписали смо 5 одељења ученика првог разреда, до сада је то било четири одељења али на нашу срећу имамо три одељења у Чајетини, и два на Златибору. Укупно је 104 првака, тачније 60 ученика у Чајетини , 42 на Златибору и имамо два првака у нашем ИО у Јабланици“, истакла је Јелена Жугић, педагог.

За ОШ „Димитрије Туцовић“ можемо рећи да је интернационална, а томе сведочи податак да је ове године у школу уписано 13 ученика из различитих држава. 

„Имамо два ученика из Турске, ученике из Чешке, Русије, Бугарске, од којих четворо не зна српски језик и морамо радити неки прилагођени план за њих по коме ће пратити наставу. Али пре свега ова деца морају да савладају српски језик. Имамо и децу из Србије: из Алексинца, Лазаревца, Ужица, Пожеге…“ 

Када је реч о осталим школама у златиборском округу и оне бележе пораст броја уписаних првака у односу на претходну годину. У ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“: у матичној школи уписано је 5 првака, у Љубишу 4 и у Рожанству 2; за 4 првака више него у 2022. У ОШ „Миливоје Боровић“ Мачкат: матична школа је уписала 26ученика, Крива Река 7, Шљивовица 10 и Горња Шљивовица 1 ( 23 првака више него у 2022.), стим да се у Мачкат уписују и се деца из Качера и Беле Земље.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фестивал фантастике оправдао очекивања ужичких основаца и средњошколаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршено асфалтирање седам путних праваца у Качеру

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпуна трансформација Градског културног центра кроз пројекат Престоница културе Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за медије: Одржан Трећи Конгрес Српске странке Заветници – Милица Ђурђевић Стаменковски поново изабрана за председницу

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србију стиже снажно погоршање времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Едукација деце од кључног значаја за њихово безбедно учешће у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стопића пећина – најпосећенији спелеолошки објекат у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција „Армагедон“, ухапшена већа група педофила

ОГЛАСНА ТАБЛА