Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

U OŠ Aleksa Dejović u Krvavcima učionice ponovo tople i đaci su u školskim klupama

U Osnovnoj školi Aleksa Dejović u Krvavcima učionice su ponovo tople i đaci su u školskim klupama. Završeni su radovi na zameni kotla koji je nedavno usled havarije prestao sa radom. Zajedničkim naporima Grada Užica, rukovodstva škole i roditelja rešen je dugogodišnji problem grejanja u ovoj školi.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakla je da je rekonstrukcija kotlarnice u Osnovnoj školi u Krvavcima odličan primer dobre saradnje predstavnika roditelja, Školske uprave i Grada Užica.

„Pokušavali smo da rešimo problem sa starim kotlom, ali nismo uspeli i doneli smo odluku da se stari kotao zameni novim. Vrednost novog kotla je 650 hiljada dinara, dok će celokupni radovi vezani za postavku kotla i razvod svih cevi, priključenje kotla na grejna tela iznositi oko 1,2 miliona dinara.

Škola u Krvavcima ima 147 učenika, odlično nastavno osoblje i nastaviće da radi. Svakako da nam nije cilj da zatvaramo škole, naprotiv pokušaćemo da u periodu koji je pred nama oživimo još veći broj škola u seoskim sredinama. Ovu školu je potrebno renovirati, ušla je u projekat energetske efikasnosti koji se finansira od strane Vlade Švajcarske, tender je završen i nakon svih procedura od strane Švajcarske Vlade i Ministarstva rudarstva i energetike očekujemo da krajem januara bude potpisan ugovor, a da radovi vezani za energetsku efikasnost na školi počnu početkom marta“ – istakla je gradonačelnica.

Direktorka škole Irena Drndarević istakla je važnost saradnje između institucije obrazovne ustanove i Grada i dodala da u ovom slučaju bez pomoći i razumevanja gradskog rukovodstva problem ne bi mogao biti rešen.

Direktorka škole „Aleksa Dejović“ Irena Drndarević

„Za jedan kratak period rešen je problem sa grejanjem škole koji već godinama traje. Kako deca ne bi gubila nastavu dok traju radovi na zameni kotla,  u saradnji sa Javnim preduzećem „Užice razvoj“ obezbeđen je prevoz za učenike od Zlakuse do Osnovne škole „Aleksa Dejović“ u Sevojnu, u oba pravca. Đaci se od juče opet nalaze u svojim školskim klupama, u ugrejanim i toplim učionicama na zadovoljstvo svih nas“-rekla je direktorka.

Direktorka je istakla da školu u Krvavcima pohađaju deca iz Krvavaca, Potočanja, Zlakuse, Gorjana, Potpeća, ukupno njih 147, a samo u petom razredu ima 29.

Direktorka je navela da je škola u Krvavcima jedna od deset škola u Srbiji koja je u prethodnih par godina dobila mogućnost da radi obogaćen jednosmenski rad.

„Ovo je druga godina kako nastavljamo sa tim projektom. Zbog trenutne epidemiološke situacije sprovodimo isključivo podršku učenju, ne i one radionice koje smo u toku prethodne godine radili. Oko 40 dece je bilo uključeno u jednosmenski rad i to je jedan svojevrstan pokazatelj dobre saradnje sa nastavnicima.“

Roditelji učenika škole u Krvavcima su se organizovali, čistili i iznosili stari kotao kako bi se novi mogao staviti u upotrebu. Sopstvenim sredstvima roditelji su proširili ulaz, uradili ulazna vrata na kotlarnici. Nekoliko desetina roditelja su svakodnevno svoje slobodno vreme koristili da pomognu školi da što pre završi radove u kotlarnici, kako bi se deca vratila u školske klupe.

Borko Pavić predstavnik roditelja naveo je da je osnovna škola u Krvavcima vrlo bitan centar za opstanak ljudi na selu, tj. ovih pet sela iz kojih deca idu u ovu školu.

„Zabrinutost roditelja je rešena postavljanjem novog kotla, zahvaljujući koordinaciji Grada Užica, rukovodstva škole i predstavnika roditelja koji su se uključili da bi se što pre postavio novi kotao, kako bi škola dobila kvalitetno grejanje. Deca su krenula u svoju školu, a očekujemo da će se na proleće završiti projekat energetske efikasnosti, čime će se trajno rešiti problem škole.“-naveo je Pavić.

Užice.rs/Oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Каратисти Ужица у одличној форми

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седам беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ујутро магла и мраз, током дана хладно и облачно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА