OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

U oktobru Zlatibor bio najposećenije turističko mesto u Srbiji

Prema podacima zavoda za statistiku u oktobru je Zlatibor bio najposećenije turističko mesto u Srbiji. Zlatibor je tokom oktobra posetilo 22.223 turista, koji su imali 59.286 noćenja. U istom periodu Vrnjačku Banju je posetilo 20.007 turista, Sokobanju 8.592, Kopaonik 6.117, dok je Taru posetilo 5.108 turista.

Procentualno gledano u oktobru na Zlatiboru je bilo 23% više gostiju nego prošle godine. Posebno je interesantan podatak da u oktobru Zlatibor posetilo 7.212 stranih turista što je skoro tri puta više nego u Vrnjačkoj Banji koja je na drugom mestu 2.382 gosta iz inostranstva. Kada su u pitanju broj noćenja stranih turista prema podacima Zavoda za statistiku na Zlatiboru je zabeleženo 12.622 noćenja što je više nego u u ostala četiri gore navedena turistička mesta (12.181 noćenje ukupno).

Glavni razlog za odličnu popunjenost kapaciteta u oktobru turistički radnici vide prvenstveno u dobrim vremenskim uslovima. Većina turističkih radnika je saglasna da je broj posetilaca bio i veći ali da zbog izmena zakona oni nisu uključeni u statistiku.

Zlatiborci se pripremaju za zimsku sezonu. TO Zlatibor je za novogodišnje praznike pripremila četiri koncerta, a većina ugostiteljskih objekata priprema novogodišnje proslave. Za ljubitelje snega zimska sezona može da počne, pošto je ove nedelje formiran snežni pokrivač. Što se tiče zimskih sportova, ski opening na Torniku je planiran za 20-22.decembar, a u ta tri dana važiće popust od 30% na cene karata.

Izvor: TO Zlatibor

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jovana i Marko iz Užica venčali se kao nekada u narodnoj nošnji (FOTO)

Oglasna Tabla

Arilje-dve reke

Oglasna Tabla

Potvrđeno je 11 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19 sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Učenici od 1. do 4. razreda u učionicama sa 15 đaka, stariji i u školi i onlajn

Oglasna Tabla

Registrovana prva vakcina protiv korona virusa

Oglasna Tabla

Kiflice sa sirom i kobasicama: Bude apetit i na pogled!

Oglasna Tabla

SB „Čigota“ izašla iz sistema kovid bolnice (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 11. avgust

Oglasna Tabla

Neću da mi kurve I kriminalci budu uzor deci! Potresne rečI Dragana Bjelogrlića odzvanjaju balkanom

Oglasna Tabla