3.4 C
Uzice
25 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

U oktobru Zlatibor bio najposećenije turističko mesto u Srbiji

Prema podacima zavoda za statistiku u oktobru je Zlatibor bio najposećenije turističko mesto u Srbiji. Zlatibor je tokom oktobra posetilo 22.223 turista, koji su imali 59.286 noćenja. U istom periodu Vrnjačku Banju je posetilo 20.007 turista, Sokobanju 8.592, Kopaonik 6.117, dok je Taru posetilo 5.108 turista.

Procentualno gledano u oktobru na Zlatiboru je bilo 23% više gostiju nego prošle godine. Posebno je interesantan podatak da u oktobru Zlatibor posetilo 7.212 stranih turista što je skoro tri puta više nego u Vrnjačkoj Banji koja je na drugom mestu 2.382 gosta iz inostranstva. Kada su u pitanju broj noćenja stranih turista prema podacima Zavoda za statistiku na Zlatiboru je zabeleženo 12.622 noćenja što je više nego u u ostala četiri gore navedena turistička mesta (12.181 noćenje ukupno).

Glavni razlog za odličnu popunjenost kapaciteta u oktobru turistički radnici vide prvenstveno u dobrim vremenskim uslovima. Većina turističkih radnika je saglasna da je broj posetilaca bio i veći ali da zbog izmena zakona oni nisu uključeni u statistiku.

Zlatiborci se pripremaju za zimsku sezonu. TO Zlatibor je za novogodišnje praznike pripremila četiri koncerta, a većina ugostiteljskih objekata priprema novogodišnje proslave. Za ljubitelje snega zimska sezona može da počne, pošto je ove nedelje formiran snežni pokrivač. Što se tiče zimskih sportova, ski opening na Torniku je planiran za 20-22.decembar, a u ta tri dana važiće popust od 30% na cene karata.

Izvor: TO Zlatibor

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Spajanje domova zdravlja i bolnica može da počne

Oglasna Tabla

SNIMAK STRAVIČNE NESREĆE IZ IVANJICE: Pešaka pokosio auto pored puta, vozač odjurio sa mesta

Oglasna Tabla

Rebalansom povećano sa 20 na 40 miliona za mere energetske efikanosti

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Prijem za najuspešnije Užičane u 2019. godini (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vreme u subotu malo toplije: Ujutru mraz, tokom dana suvo, temperatura do deset stepeni

Oglasna Tabla

Užice podiže spomenik Milovanu Miću Petroviću

Oglasna Tabla

Dve nesreće u Ivanjici, prva sa smrtnim ishodom u drugoj vozač udario pešaka i pobegao

Oglasna Tabla

Prosečna plata u novembru 56.331 dinar

Oglasna Tabla