OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

U novom pravoslavnom hramu u Krčagovu obeležena Slava Pokrov Presvete Bogorodice (VIDEO)

Danas je veliki hrišćanski praznik Pokrov Presvete Bogorodice posvećen zaštitnici novog hrama koji se gradi u Krčagovu – najvećoj užičkoj mesnoj zajednici. Užičko sveštenstvo je u to ime zajedno sa rukovodstvom Grada i velikim brojem vernika u ovom hramu obavilo sveti čin molitve i lomljenja slavskog kolača.

Sveštenik Ivan Despić je ovom prilikom istakao veliku zahvalnost predsedniku Građevinskog odbora crkve Nikoli Selakoviću, potpredsediku odbora i gradonačelniku Užica Tihomiru Petkoviću, svim saradnicima, prijateljima i dobrotvorima koji na neki način pomožu i čine dobro za ovaj budući hram koji će se sagraditi u Krčagovu.

„Zadovoljni smo sa dosadašnjim radovima, kreće malterisanje spolja, treba da se postavlja kamen sa spoljne strane, stolarija. Kada se to završi u planu je postavljanje bakarnog dela krova“, naveo je Despić i dodao da je za ove radove novac jednim delom obezbeđen i da je svaki prilog dobrotvora dobrodošao.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da ova generacija Užičana može da bude ponosna jer je posle blizu 175 godina zajedničkim naporima užičkog sveštenstva, Grada Užica i velikog broja užičkih privrednika pokrenuta izgradnja crkve u Krčagovu.

Gradonačelnik je posebnu zahvalnost izrazio onim Užičanima koji nemaju velika primanja, a izdvajaju sredstva za izgradnju crkve i naveo da veruje da će za godinu, dve izgradnja crkve biti završena.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Letovanje u Zapadnoj Srbiji: Veliki vodič od Drine do Golije

Oglasna Tabla

Prekršajni nalog ubuduće stiže na kućnu adresu

Oglasna Tabla

Trojičindanska litija u Novoj Varoši

Oglasna Tabla

Jedan novooboleli iz Užica

Oglasna Tabla

Korona podigla učešće za stan i do 30 odsto: Neke banke u Srbiji pooštrile uslove kredita, evo šta se dešava

Oglasna Tabla

Isplata minimalaca za mala i srednja preduzeća 4. juna

Oglasna Tabla

Црква Светог Ђорђа у недељу 7. јуна организује свечану литију поводом славе Града Ужица

Oglasna Tabla

Danas prava proba male mature

Oglasna Tabla

I danas promenljivo oblačno i sveže, toplije od četvrtka

Oglasna Tabla