Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

U novom pravoslavnom hramu u Krčagovu obeležena Slava Pokrov Presvete Bogorodice (VIDEO)

Danas je veliki hrišćanski praznik Pokrov Presvete Bogorodice posvećen zaštitnici novog hrama koji se gradi u Krčagovu – najvećoj užičkoj mesnoj zajednici. Užičko sveštenstvo je u to ime zajedno sa rukovodstvom Grada i velikim brojem vernika u ovom hramu obavilo sveti čin molitve i lomljenja slavskog kolača.

Sveštenik Ivan Despić je ovom prilikom istakao veliku zahvalnost predsedniku Građevinskog odbora crkve Nikoli Selakoviću, potpredsediku odbora i gradonačelniku Užica Tihomiru Petkoviću, svim saradnicima, prijateljima i dobrotvorima koji na neki način pomožu i čine dobro za ovaj budući hram koji će se sagraditi u Krčagovu.

„Zadovoljni smo sa dosadašnjim radovima, kreće malterisanje spolja, treba da se postavlja kamen sa spoljne strane, stolarija. Kada se to završi u planu je postavljanje bakarnog dela krova“, naveo je Despić i dodao da je za ove radove novac jednim delom obezbeđen i da je svaki prilog dobrotvora dobrodošao.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da ova generacija Užičana može da bude ponosna jer je posle blizu 175 godina zajedničkim naporima užičkog sveštenstva, Grada Užica i velikog broja užičkih privrednika pokrenuta izgradnja crkve u Krčagovu.

Gradonačelnik je posebnu zahvalnost izrazio onim Užičanima koji nemaju velika primanja, a izdvajaju sredstva za izgradnju crkve i naveo da veruje da će za godinu, dve izgradnja crkve biti završena.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Више од 250 милиона динара уложено у реконструкцију школа и вртића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прве пензије са повишицом стижу сутра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Годишњи концерт Поп хора Г.Л.А.С. у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа „Д Пиг“ у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сточари и произвођачи млека у Србији најављују протест, траже веће премије и субвенције

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грујичић: Нови круг запошљавања лекара у фебруару

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија на цевоводу за Забучје, нормализација водоснабдевања у вечерњим сатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Облачно и мало топлије, у току дана могућа слаба киша, понегде снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње ски сезона на Торнику

ОГЛАСНА ТАБЛА