OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

U novom pravoslavnom hramu u Krčagovu obeležena Slava Pokrov Presvete Bogorodice (VIDEO)

Danas je veliki hrišćanski praznik Pokrov Presvete Bogorodice posvećen zaštitnici novog hrama koji se gradi u Krčagovu – najvećoj užičkoj mesnoj zajednici. Užičko sveštenstvo je u to ime zajedno sa rukovodstvom Grada i velikim brojem vernika u ovom hramu obavilo sveti čin molitve i lomljenja slavskog kolača.

Sveštenik Ivan Despić je ovom prilikom istakao veliku zahvalnost predsedniku Građevinskog odbora crkve Nikoli Selakoviću, potpredsediku odbora i gradonačelniku Užica Tihomiru Petkoviću, svim saradnicima, prijateljima i dobrotvorima koji na neki način pomožu i čine dobro za ovaj budući hram koji će se sagraditi u Krčagovu.

„Zadovoljni smo sa dosadašnjim radovima, kreće malterisanje spolja, treba da se postavlja kamen sa spoljne strane, stolarija. Kada se to završi u planu je postavljanje bakarnog dela krova“, naveo je Despić i dodao da je za ove radove novac jednim delom obezbeđen i da je svaki prilog dobrotvora dobrodošao.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da ova generacija Užičana može da bude ponosna jer je posle blizu 175 godina zajedničkim naporima užičkog sveštenstva, Grada Užica i velikog broja užičkih privrednika pokrenuta izgradnja crkve u Krčagovu.

Gradonačelnik je posebnu zahvalnost izrazio onim Užičanima koji nemaju velika primanja, a izdvajaju sredstva za izgradnju crkve i naveo da veruje da će za godinu, dve izgradnja crkve biti završena.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla