7.1 C
Uzice
новембар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

U novom pravoslavnom hramu u Krčagovu obeležena Slava Pokrov Presvete Bogorodice (VIDEO)

Danas je veliki hrišćanski praznik Pokrov Presvete Bogorodice posvećen zaštitnici novog hrama koji se gradi u Krčagovu – najvećoj užičkoj mesnoj zajednici. Užičko sveštenstvo je u to ime zajedno sa rukovodstvom Grada i velikim brojem vernika u ovom hramu obavilo sveti čin molitve i lomljenja slavskog kolača.

Sveštenik Ivan Despić je ovom prilikom istakao veliku zahvalnost predsedniku Građevinskog odbora crkve Nikoli Selakoviću, potpredsediku odbora i gradonačelniku Užica Tihomiru Petkoviću, svim saradnicima, prijateljima i dobrotvorima koji na neki način pomožu i čine dobro za ovaj budući hram koji će se sagraditi u Krčagovu.

„Zadovoljni smo sa dosadašnjim radovima, kreće malterisanje spolja, treba da se postavlja kamen sa spoljne strane, stolarija. Kada se to završi u planu je postavljanje bakarnog dela krova“, naveo je Despić i dodao da je za ove radove novac jednim delom obezbeđen i da je svaki prilog dobrotvora dobrodošao.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da ova generacija Užičana može da bude ponosna jer je posle blizu 175 godina zajedničkim naporima užičkog sveštenstva, Grada Užica i velikog broja užičkih privrednika pokrenuta izgradnja crkve u Krčagovu.

Gradonačelnik je posebnu zahvalnost izrazio onim Užičanima koji nemaju velika primanja, a izdvajaju sredstva za izgradnju crkve i naveo da veruje da će za godinu, dve izgradnja crkve biti završena.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nisu hteli da zakrpe rupu, onda je Milan u rupu na sred puta posadio cveće, problem je rešen hitno ( FOTO)

Oglasna Tabla

Potreba za izmenom zakona: Porodiljama treba obezbediti makar minimalac

Oglasna Tabla

Titovim „Plavim vozom“ do Užičke republike

Oglasna Tabla

Truba Jevđića prošla ceo Solunski front: Zlatni instrumet čuva priče duže od sto godina

Oglasna Tabla

Hoće li električni automobili izazvati novu prirodnu katastrofu?

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Данас су Свети Врачи – Свети Козма и Дамјан

Oglasna Tabla

Danas oblačno i hladnije

Oglasna Tabla

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla