19.8 C
Uzice
август 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

U nedelju preventivni pregledi u Čajetini

U nedelju 24.decembra u Domu zdravlja u Čajetini će biti organizovani preventivni pregledi. Radiće se ultrazvučni pregledi abdomena pacijenata, kao i holesterol i trigliceridi iz krvi. Preventivni pregledi obavljaće se od 8 do 16 časova. Direktorka Doma zdravlja, dr Mira Đurović je pozvala građane da iskoriste priliku i da izvrše preventivne preglede.“Ova akcija je planirana za građane koji iz bilo kog razloga nisu u prilici da obave preventivne preglede u redovnoj proceduri,” ističe gospođa Đurović.

Savetuje se da se pacijenti dan – dva pre pregleda abdomena uzdržavaju od hrane bogate nesvarljivim vlaknima, poput pasulja, boranije, kupusa ili graška i da ne konzumiraju kiselu vodu i gazirana pića. Za uspešan pregled neophodno je da stomak bude prazan na dan pregleda. Kada je u pitanju pregled žučne kese skreće se pažnja da se žučna kesa prazni kada jedemo, a da je za njen pregled neophodno da ona bude puna, pa se pacijenti mole i da 3 do 4 sata pre pregleda ne jedu, a posebno ne masnu hranu. Što se tiče merenja holesterola i triglicerida iz krvi potrebno je da pacijenti dan pre vađenja krvi imaju lakši obrok do 19h (treba izbegavati masnu hranu i slatkiše).

U Domu zdravlja u Čajetini naglašavaju da su ovo besplatni preventivni pregledi i da preglede mogu obaviti svi građani kako oni koji imaju zdravstveno osiguranje i tako i oni bez zdravstvene knjižice.

Izvor: zlatibor.tv

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rekonstrukcija zgrade železničke stanice u Užicu

Oglasna Tabla

Danas na Žestivalu Dečija olimpijada i predstava za decu „Zeka lepotan“

Oglasna Tabla

Hit zimnica za prave gurmane: Cepkanu papriku pravićete svake godine

Oglasna Tabla