ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У мале пројекте грађана уложено више од 70 милиона динара

Град Ужице је у претходних неколико година покренуо велики инвестициони циклус, који се односи на улагања у комуналну и саобраћајну инфраструкттуру, пројекте из области заштите животне средине као и пројекте реконструкције и санације школа и вртића. Поред тога, значајан износ средстава уложен је у мале пројекте, који су релизовани искључиво по предлозима грађана. Према речима Миодрага Петковића члана Градског већа, реконструисане су и уређене јавне површине на више од 50 локација у градском и сеоском подручју.

“У последњих неколико година, између осталог и кроз програм “Удружимо се”, уредили смо јавне површине на око 50 локација, издвојили смо више од 70 милиона динара за те пројкте на иницијативу грађана. Само у последњем циклусу урадили смо 13 пројеката укупне вредности од скоро 33 милиона динара. 20 милиона обезбедили смо из буџета града, а 13 милиона динара од Швајцарске владе и то као пример најбоље праксе и пример који преузимају и друге локалне самоуправе у Србији”, каже Петковић.

Уз подсећање да ће град у наредном периоду уз снажну подршку државе релаизовати велике пројекте попут Обилазнице и реконструкције Здравственог центра, Петковић истиче да ће град наставити са својим већ започетим пројектима али и релаизацијом оних на које указују грађани.

“У протеклом периоду више од шест хиљада наших суграђана предлагало је пројекте за реализацију и само последње године било је око 1000 предлога за 25 пројеката од којих смо реализовали 13. Сви који нису до сада имаће прилику у наредном пројектном циклусу, где ће бити издвојена и већа средства од прошлогодишеих и где ћемо такође имати подршку Швајцарске владе”.

Недавно уређени спорстки терен у насељу Сењак наводи као пример уређења јавне површине која је била ван функције и потпуно девастирана.

“Наше комшије из овог дела града показале су интересовање да се изгради једно овакво игралиште и захваљујући њиховим предлозима и подршци града Ужица данас смо у прилици да будемо на једном квалитетном спортском терену. Са поносом истичемо чињеницу да смо урадили и спортска игралишта у Балканској улици, у Волујцу, Крвавцима, Мокрој Гори. Такође реализујемо и пројекат полигона за обуку деце за безбедност у саобраћја у у дворишту Црвеног крста, уредили смо амфитеатар у Севојну,  локацију Јованова вода на Јеловој Гори, парк Пауна Петронијевића у Рибашевини, парк на Доварју. Поред спортских терена и паркова урађена су и бројна дечија игралишта, уређено је неколико пешачких стаза.И оно што је такође важно сваке године радићемо и пројекте које предлажу осетљиве групе, попут рампе за особе са инвалидитетом која је урађена у “Првој основној школи краља Петра II” и интерактивне клупе испред Градске куће.”

Иако у финансијском и грађевинском смислу ово нису велики пројекти значајни су и важни јер долазе по иницијативи суграђана из свих делова града, а као и до сада радиће се и у наредном периоду у свим градским и сеоским месним заједницама.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сваки плод је разлупан и на земљи, ово се не памти: Страшно невреме погодило Западну Србију, град величине ораха иништио малине у многим селима

Кафа скупља од 1. јула

Ухапшен Суботичанин због утаје пореза

Изложба Јелене Петровић Луковић и концерт Сање Марковић ансамбла

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Несрећа у Ужицу! Девојка пала кроз прозор, хитно пребачена у болницу

Дом здравља Ужице интезивирао превентивне активности

Променљиво облачно и нестабилно, локално могућ град

Одређена прецизна траса аутопута до Црне Горе: Ево куда тачно пролази дионица преко Пештери