OGLASNA TABLA
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У комуникацији са грађанима до најбољих решења

Са циљем остварења што боље комуникације са грађанима, као важног фактора за функционисање локалне самоуправе, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић у претходном периоду у свом кабинету обавила је бројне разговоре са Ужичанима. Како су њихови проблеми у највећем броју случајева индивидуални пријеми се организују појединачно. Наравно уз претходно заказивање и по позиву грађани долазе и у највећем броју случајева одлазе веома задовољни.

„ Веома ми је драго што постоји овакав начин комуникације са грађанима, јер управо они су одабрали градоначелника, у овом случају градоначелницу. За њих ово је прилика да изнесу своје предлоге, иницијативе, сугестије или да укажу на евентуални проблем на територији града или свој лични проблем, а за мене могућност да директно од суграђана чујем шта је оно што је неопходно урадити како би њихова свакодневница била боља“, каже градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Према њеним речима проблеми су различити. Ипак највећи број њих односи се на недостатак посла и недостајућу инфраструктуру.

„Трудимо се да уз посредовање Националне службе за запошљавање, али и у складу са потребама наших јавних предузећа и установа и наравно великих привредних система нађемо решење и упослимо што више нарочито младих Ужичана. Са друге стране када говоримо о проблемима везаним за инфраструктуру покушавамо да у договору са грађанима њихове предлоге уврстимо у буџетске позиције и реализујемо их у што краћем року. Наравно постоје и проблеми које једноставно нисмо у могућности да решимо јер превазилазе надлежности локалне самоуправе“.

Поред проблема вредне су помена и сугестије које стижу од грађана, било да је у питању рецимо заштите животне средине или уређење јавних површина. Сваки добар предлог наишао је на одобравање па су бројне инвестиције реализоване управо у сарадњи са њима.

„Пешачка стаза која повезује Царину и Крчагово, неколико нових спортских терена и дечијих игралишта, недостајући или оштећен  мобилијар на јавним површинама, само су неки од конкретних примера.“

За пријем код градоначелнице заинтересовани грађани могу да се пријаве сваког радног дана од 7,30 до 15 часова, подношењем захтева у кабинету градоначелника или путем мејла gradonacelnik@uzice.rs.

Након пријављивања грађани ће бити обавештени о термину пријема. Осим са градоначелницом Ужичани могу да закажу разговор и код заменика градоначелника, помоћника градоначелника и свих чланова Градског већа.

Извор: узице.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворене Спортске игре младих на Златибору

Oglasna Tabla

У Народном позоришту премијера, у ГКЦ-у два концерта

Oglasna Tabla

Слабо интересовање за бербу малина, дневница од 3000 до 6000 динара

Oglasna Tabla

МУП идентификовао мејлове са којих су стизале лажне дојаве

Oglasna Tabla

Продужен рок за пријаву на конкурс за субвенционисану набавку ложних уређаја

Oglasna Tabla

Пет беба рођено у ужичком породилишту

Oglasna Tabla

Почео Xross Hard Enduro светски шампионат на Златибору

Oglasna Tabla

Времанска прогноза за четвртак 19. мај

Oglasna Tabla

Ученик шестог разреда претучен после школе, ударан рукама и тврдим предметом

Oglasna Tabla