OGLASNA TABLA
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У Јабланици са Божић Батом дочекана српска Нова година

Након серије великих новогодишњих концерата на Краљевом тргу и почетка зимске сезоне која бележи нове рекорде у посећености и успешности туристичке привреде златне планине, у традиционалном духу славља и саборовања организован је дочек српске Нове године у златиборском селу Јабланица, за све туристе којима су блиски обичаји и традиција.

Програм је почео око 18 часова вечерњим богослужењем и паљењем остатака бадњака, да би потом уследио програм за децу. Велико одушевљење за најмлађе била је појава “Божић Бате” и подела пекетића, а најхрабрији су се публици представили рецитацијом или песмама. Око 20 часова уследио је културно-уметнички програм и за старије, када је уз звуке трубе, Ужичког кола и песму почело право славље. Као и сваке године посетиоци су могли да се угреју чашицом куваног вина или ракије, пробају домаће чајеве, као и специјалитете од дивљачи – ловачки гулаш и кувани купус. Приређен је и новогодишњи ватромет, док се српска Нова дочекивала и по већини златиборских клубова и локала у центру планине.

Манифестацију је организовало Туристичко удружење Јабланица и МЗ Јабланица уз помоћ Туристичке организације Златибор, Спортског центра Чајетина, Ловачког удружења Јабланица, у сарадњи са помесном црквом а под покровитељством Општине Чајетина.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Време данас: Облачно уз снег и јак ветар, до 5 степени

Oglasna Tabla

Саопштење – педијатријска служба Севојно

Oglasna Tabla

Ево је: Стигла тачна одлука за школе; „Овако је најбоље“

Oglasna Tabla

Поклон од 20.000 евра за пунолетство у Немачкој

Oglasna Tabla

Ђоковић власник данске компаније која развија терапију против ковида-19

Oglasna Tabla

Представа „У агонији“

Oglasna Tabla

У комуникацији са грађанима до најбољих решења

Oglasna Tabla

У болницама Златиборског округа хоспитализована 263 ковид пацијента

Oglasna Tabla

На Водицама одржано пливање за Часни крст (ВИДЕО)

Oglasna Tabla