Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У Јабланици са Божић Батом дочекана српска Нова година

Након серије великих новогодишњих концерата на Краљевом тргу и почетка зимске сезоне која бележи нове рекорде у посећености и успешности туристичке привреде златне планине, у традиционалном духу славља и саборовања организован је дочек српске Нове године у златиборском селу Јабланица, за све туристе којима су блиски обичаји и традиција.

Програм је почео око 18 часова вечерњим богослужењем и паљењем остатака бадњака, да би потом уследио програм за децу. Велико одушевљење за најмлађе била је појава “Божић Бате” и подела пекетића, а најхрабрији су се публици представили рецитацијом или песмама. Око 20 часова уследио је културно-уметнички програм и за старије, када је уз звуке трубе, Ужичког кола и песму почело право славље. Као и сваке године посетиоци су могли да се угреју чашицом куваног вина или ракије, пробају домаће чајеве, као и специјалитете од дивљачи – ловачки гулаш и кувани купус. Приређен је и новогодишњи ватромет, док се српска Нова дочекивала и по већини златиборских клубова и локала у центру планине.

Манифестацију је организовало Туристичко удружење Јабланица и МЗ Јабланица уз помоћ Туристичке организације Златибор, Спортског центра Чајетина, Ловачког удружења Јабланица, у сарадњи са помесном црквом а под покровитељством Општине Чајетина.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Млекара „Наша Златка“ освојила награду за иновативност у производњи традиционалне српске хране на фестивалу хране и вина у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креманци поучени пророчанством Тарабића спавају мирно, Чачани страхују од нуклеарног удара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 81.годишњица од ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

СЛАТКО ОД ДУЊА према традиционалним рецептима: Два начина припреме за уживање у јесењим данима (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће сезона ПРЕХЛАДА И ГРИПА: Ово су могући знакови да вашем телу недостаје ВИТАМИН Ц

ОГЛАСНА ТАБЛА

„ОВДЕ ВОДЕ ЛЕЧЕ, А ЉУДИ ВИДЕ ДАЉЕ“ Јелена чува успомену на видовите претке Тарабиће, а кућа Милоша и Митра постаће туристичка атракција

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како да уштедите грејање и сачувате топлоту у дому? Јефтини трикови које ћете увек користити

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нема одлагања грејне сезоне, ни рестрикција

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 25. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА