Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У години великог јубилеја, интернационални Bazzum џез фестивал у Ужицу

У организацији Удружења љубитеља џеза “Jazzere” под покровитељством Града Ужица и уз подршку бројних спонзора од 25. до 27. маја одржаће се други по реду Bazzum џез фестивал. Организатори позивају суграђане да испрате богат фестивалски програм.

Уз честитке Удружењу љубитеља џеза Ужице поводом значајног јубилеја, 30 година постојања, члан Градског већа Ратко Трмчић истиче да град са задовољством подржава манифестацију која се заслужено нашла на културној мапи града.

“Драго нам је да у сусрет Престоници културе Србије, титуле, чији је носилац наредне године град Ужице имамо још један фестивал који даје подстрек младим музичарима да се баве овом врстом музике и који је већ постао интернационалан. Позивам све суграђане да испрате фестивал и уживају у наступима врхунских музичара”.

Удружење љубитеља џеза у Ужицу основано је 1993. године,а његово деловање интезивирано је 2013. године од када се по речима Радише Селаковића генералног менаџера фестивала, промовише џез у граду и региону са циљем да се направи ужичка џез сцена.

“Мислим да смо на добром путу за тако нешто што ће показати и овај фестивал, а са друге стране ми имамо још веће амбиције када је у питању удружење. Ипак, оно што нам посебно прија је да смо добили поверење и поодршку локалне смаоуправе да будемо организартори и релаизатори пројекта, на чему се захваљујемо нарочито градоначелници, која је највише заслужна што фестивал постоји. Наравно захвалност дугујемо и осталим пријатељима и спонзорима који нас подржвају.”

Колико је заправо фестивал напредовао за само годину дана говори његов програм и учешће музичара из иностранства. Биће отворен у четвртак 25. маја промоцијом монографије “Београдски џез фестивал 1971-2020”, аутора Војислава Воје Пантића у Градском културном центру од 16.часова. Први дан фестивала уједно је посвећен јубилеју удружења и ужичкој џез сцени. У 19. 30 у Народном позоришту Ужице наступиће хор G.L.A.S. па Jazz Balance и Jazz Republic.

Према речима Селаковића други фестивалски дан почиње радионицом коју води Иван Илић прослављени џез музичар и дугогодишњи диригент “Биг Бенда” РТС-а.

“Радионица се одржава у Музичкој школи “Војислав Лале Стефановић” у присуству свих полазника ове и Музичке школе “АРС Нова”, такође са почетком у 16 часова. Вечерњи део прогама резервисан је за италијанско-аустријски трио “Renato Chicco trio” и наступ легенде српског џеза Јоце Маљоковића са септетом где ће наступити и Иван Илић као пијаниста”.

Завршни дан фестивала обележиће промоција публикaције “Дугo путoвање до Bazzum-a”, аутора Зорана Јеремића у ГКЦ -у od 16 часова и звездама фестивала, “Steve Carrington Band” који долазе са њујоршке џез сцене потпомогнути Ритам секцијом из Србије. Њихов наступ је заказан за 21.30 у Народном позоришту, где ће од 19.30 наступити Немања Златарев&Funktastic Coalition Group”.

Удружење љубитеља џеза Ужице позвало је све суграђане да испрате и музички и пратећи програм фестивала. Први дан посвећен јубилеју удружења је бесплатан, а за све остале концерте карте имају популарне цене од 600 динара на дан концерта и 500 динара у претпродаји.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Родитељи би да бирају учитељицу за своје дете, а да ли је то паметно?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција Планинарског клуба Торник на планини Торничка Бобија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пси луталице у драгачевском селу Горачићи у домаћинству Станковића растргли три овце и четворо јагњади

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ангажовање додатне тешке механизације и процена штете

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Слободанком Станков (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани опрезнији са зајмовима због све скупљих некретнина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршница Базума у Ужицу: Џез на српски начин

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево где у Србији просечне плате имају шест цифара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дојаве о бомбама у школама широм Србије – Родитељима речено да не доводе децу на наставу

ОГЛАСНА ТАБЛА