OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

U Domu zdravlja otvorena trijažna ambulanta za simptome korone

U novovaroškom Domu zdravlja počela sa radom trijažna ambulanta u sklopu mera za sprečavanje širenja korona virusa, u kojoj 24 sata dežuraju po jedan lekar i medicinska sestra.U ovu novu zdravstvenu jedinicu isključivo se upućuju pacijenti sa visokom temperaturom i respiratornim tegobama (kašalj, kijavica, otežano disanje…).

-U novoformiranoj ambulanti lekari nakon pregleda i na osnovu simptoma procenjuju da li kod pacijenta eventualno ima elemenata koji upućuju na sumnju na prisustvo korona virusa. Reč je o klasičnoj trijaži pacijenata koja ima za cilj sprečavanje daljeg širenja virusne infekcije – naglašava dr Branko Popović, direktor ovdašnjeg Doma zdravlja.

Sve informacije vezane za rad i funkcionisanje trijažne ambulante graćani će moći da dobiju na broj 064/817-05-75 (od srede 18. marta u 15 sati).Trijažna ambulanta smeštena je u posebnoj prostoriji koja se nalazi između Upravne zgrade i koronarne jedinice.

U lokalnom Domu zdravlja, inače, sve službe funkcionišu bez problema. Hitna služba i pedijatrija rade punim kapacitetom, dok su pojedine medicinske usluge redukovane, a na osnovu preporuka resornog Ministarstva.

-Obustavljen je uobičajeni hiruški program, sem za onkološke i pacijente sa hitnim indikacijama. Takođe i ambulantno zakazivanje za specijalističke preglede, a obustavljeni su i dalji dijagnostički postupci sem u hitnim slučajevima i za pacijente obolele od maligniteta – pojašnjava dr Popović.

Iz novovaroške zdravstvene ustanove apeluju na građane da bez preke potrebe ne dolaze kod izabranog lekara već da savet od stručnjaka potraže putem telefona na broj 033/62-674. Hronični bolesnici nemaju potrebu da zakazuju preglede za redovnu terapiju, jer će im se recepti automatski produžavati nakon isteka tri meseca.

Izvor: varoske.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Maleni vredni Jakov iz Užica oduševio Srbiju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Stamatović: Zdrava Srbija je i dalje opozicija lošim potezima vlasti ali ne i svojoj državi Srbiji!

Oglasna Tabla

Stiže novi paket novčane pomoći: Neki bi mogli da dobiju i do 48.000 dinara

Oglasna Tabla

Upozorenje na najpopularnijem Instagram mestu u Srbiji retko ko vidi dok se fotka: Ovde živi zver

Oglasna Tabla

Grci nas, ipak, ne obavezuju da se vakcinišemo

Oglasna Tabla

Dr Kon otkriva kad bi moglo doći do popuštanja mera u Srbiji: Daleko smo od toga…

Oglasna Tabla

PROTIVPRIRODNI DUG

Oglasna Tabla

Obavezni vojni rok možda već od sledeće godine: Služiće se od tri do šest meseci!

Oglasna Tabla

Opada broj covid pregleda u bolnicama Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla