OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

U Čajetini održana prva radionica za ekonomsko osnaživanje žena (VIDEO)

U prostorijama biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ u okviru Programa psihosocijalne podrške, danas je održana prva radionica za ekonomsko osnaživanje žena. Radionice su namenjene nezaposlenim ženama i imaju za cilj da podignu nivo motivacije za pronalaženje posla kao i podizanje samopouzdanja i poboljšanja ličnog imidža prema drugima i prema sebi.

U okviru programa psihosocijalne podrške danas je u prostorijama čajetinske biblioteke održana prva radionica za ekonomsko osnaživanje žena. Radionice su namenjene nezaposlenim ženama sa ciljem podizanja motivacije i samopouzdanja za pronalaženje posla, kao i poboljšanja ličnog imidža prema drugima i sebi. Naziv projekta u okviru koga se ove aktivnosti održavaju je „Poslovi“, čiji je nosilac Centar za socijalnu politiku Beograd. Zvanični partneri su Savet za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina, Ženski centar Užice i opštine Dimitrovgrad i Priboj.

„Ovaj čitav projekat vezan je za podizanje motivacije i razvoj nekih specifičnih veština koje su nam potrebne i da bi se zaposlili ali isto tako da bi posao i održali. Pored nekih akademskih veština, pored razvoja nekih specifičnih veština vrlo su važne i veštine i sposobnosti komunikacije a naravno i sposobnost predstavljanja sebe na jedan odgovarajući način potencijalnom poslodavcu“, Bursać Duško-udruženje građana „Breza“ iz Apatina, trener programa psihosocijalnog osnaživanja nezaposlenih žena.

U prethodnom periodu sa 120 žena obavljeni su određeni intervjui i ankete gde su se one izjašnjavale koji vid podrške im je potreban i u kome bi želele da učestvuju. Da bi se radionica održala potreban je optimalan broj učesnica, od 12-16 žena. Na osnovu ovih izjašnjavanja, pozivane su na radionice za koje su se i same opredelile.

„Današnji tip radionice je vezan za tu psiho-socijalnu podršku i to je jedan program koji smo mi 2008. u Srbiju doneli iz Vankuvera iz jedne organizacije Mlade hrišćanske žene Amerike koje se takođe bave osnaživanjem žena“, kaže Radmila Gujaničić, predsednica upravnog odbora Ženskog centra Užice i koordinatorka programa za ekonomsko osnaživanje žena, i dodaje „Savet za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina, Zlatiborski krug i Savez seoskih žena su značajni potencijal ove opštine u saradnji na polju unapređenja ženskih prava i rodne ravnopravnosti i ta naša saradnja traje od 2000ite godine“.

Ženama koje su u kategoriji nezaposlenih, ili koje već rade neke poslove čak i u poljoprivrednim domaćinstvima, ove veštine mogu pomoći da predstave sebe na odgovarajući način potencijalnom poslodavcu kao i da unaprede komunikaciju sa kupcima. Stečena znanja mogu primeniti i u privatnom životu u smislu poboljšanja odnosa u porodici, kao i na polju ekonomskog osnaživanja.

Izvor: zlatiborpress.rs/Danka Milovanović

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Podavili se mladunci beloglavih supova zbog turističkih helikoptera

Oglasna Tabla

Gradonačelnik Užica seli se u poslaničke klupe

Oglasna Tabla

Postrojenje za preradu otpadnih voda biće završeno do kraja avgusta (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је празник Света Марија Магдалена – Блага Марија

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 4. avgust

Oglasna Tabla

Nela Isaković: Moda u doba korone

Oglasna Tabla

Novih 20 obolelih na području Zlatiborskog okruga od virusa COVID-19

Oglasna Tabla

U naredna dva dana moguće vremenske nepogode sa olujnim vetrom i pljuskovima

Oglasna Tabla

Keks torta gotova za čas: Toliko dobra da ćete je tražiti JOŠ!

Oglasna Tabla