Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У Београду одржана предавања посвећена ужичким матурантима

Недавно је у Београду одржана трибина под називом „Шта уписујеш?“ посвећена ужичким матурантима како би отклонили сваку недоумице које имају приликом уписа факултета. Оджавање трибине је иницирала Унија студената Ужица која је сличну идеју реализовала у средњим школама у Ужицу пре корона вируса. Велику помоћ при реализацији проејкта су пружили Унија ужичких средњошколаца, Омладинска мрежа Србије као и Универзитет у Београду. Пројекат је одржан под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Матурантима у Београду су представљени: Медицински, Фармацеутски, Филозофски, Филолошки, Правни, Електротехнички као и Грађевински факултет. Истакнути студенти својих факултета младима су што веродостојније представили студирање на свом факултету, такође младима су представљени и одређени смерови на факултетима.

Лука Марошанин, студент докторских студија Фармацеутског факултета Универзитета у Београду, поред студирања на Фармацеутском факултету, говорио је и о значају студентског организовања током студирања.

„Од вас зависи колико ће износити школарина, да ли ћете имати октобар 2 или не, да ли ћете плаћати прјаву испита“ истакао је Емил Зороњић представник Филолошког факултета.

Велики број младих људи је истакао да би након завршених студија волели да се врате у свој родни град, али млади истичу да много веће могућности нуди престоница и волели би да град Ужице иницира и подстакне њихов повратак.

„Задовољни смо одзивом матураната, и сматрамо да је јако значајно да се упознају са студентским животом и Београдом и пре самог уписа факултета. Матурантима су отклоњене многе недоумице приликом одабира факултета. Наставићемо са оваквим позитивним акцијама и трибинама у будућности“- закључили су организатори.

Унија ужичких средњошколаца/Огласна табла

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Усвојен трећи ребалaнс буџета

ОГЛАСНА ТАБЛА

У поштама од данас налепнице које подсећају ко може преко реда

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада ограничила цене уља, шећера и брашна: Ово су нове цене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просветни радници у Ужицу протествовалки због учесталог насиља у школама (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грајфер у МЗ Царина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од данас само електронски путем порезницима стижу потврде и решења о ПИБ-у

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ученици ОШ „Димитрије Туцовић“ учествовали на интеркултурној размени у Песталоци- дечијем селу у Швајцарској ( видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од данас 1. децембра активан зимски ред вожње

ОГЛАСНА ТАБЛА