ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

У Београду одржана предавања посвећена ужичким матурантима

Недавно је у Београду одржана трибина под називом „Шта уписујеш?“ посвећена ужичким матурантима како би отклонили сваку недоумице које имају приликом уписа факултета. Оджавање трибине је иницирала Унија студената Ужица која је сличну идеју реализовала у средњим школама у Ужицу пре корона вируса. Велику помоћ при реализацији проејкта су пружили Унија ужичких средњошколаца, Омладинска мрежа Србије као и Универзитет у Београду. Пројекат је одржан под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Матурантима у Београду су представљени: Медицински, Фармацеутски, Филозофски, Филолошки, Правни, Електротехнички као и Грађевински факултет. Истакнути студенти својих факултета младима су што веродостојније представили студирање на свом факултету, такође младима су представљени и одређени смерови на факултетима.

Лука Марошанин, студент докторских студија Фармацеутског факултета Универзитета у Београду, поред студирања на Фармацеутском факултету, говорио је и о значају студентског организовања током студирања.

„Од вас зависи колико ће износити школарина, да ли ћете имати октобар 2 или не, да ли ћете плаћати прјаву испита“ истакао је Емил Зороњић представник Филолошког факултета.

Велики број младих људи је истакао да би након завршених студија волели да се врате у свој родни град, али млади истичу да много веће могућности нуди престоница и волели би да град Ужице иницира и подстакне њихов повратак.

„Задовољни смо одзивом матураната, и сматрамо да је јако значајно да се упознају са студентским животом и Београдом и пре самог уписа факултета. Матурантима су отклоњене многе недоумице приликом одабира факултета. Наставићемо са оваквим позитивним акцијама и трибинама у будућности“- закључили су организатори.

Унија ужичких средњошколаца/Огласна табла

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тим лекара Клинике у Вишеградској спасао живот девојке и уклонио тумор тежак 25 килограма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржано Првенство у шаху за ученике основних школа града Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА