Огласна табла
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

U Bajinoj Bašti proglašena vanredna situacija

Zbog nestabilne epidemijske situacije i utrostručenog broja pregleda u zadnjih nekoliko dana, na teritoriji Opštine uvedena je vanredna situacija.

Zbog povećanog broja pregleda i svakodnevnog porasta broja pozitivnih na Covid 19, stacionar u Domu zdravlja od juče 29. novembra je pretvoren u privremenu kovid bolnicu gde je do podneva smešteno šetoro pacijenata, izjavila je v.d. direktora Doma zdravlja Dušica Jovanović. Odeljenje ginekologije je pretvoreneo u ambulantu gde će se obavljati testiranje gradjana.

Kako je izjavila doktorka Jovanović, broj pozitivnih osoba na virus korona na dnevnom nivou kreće se oko 35, što je izmedju 50% i 70% pozitivnih, a to je kako je izjavila, najveći broj potvrdjenih slučajeva od početka epidemije. Kako je rekla, danas će biti testirano oko 100 pacijenata. Samo u u proteklih sedam dana u periodu od 23. 11. do 30. 11. u kovid ambulanti obavljeno je 728 pregleda od kojih je 416 prvih pregleda.

Trenutno se u izolaciji nalazi 208 osoba koji su ili pozitivni na kovid ili su bili u kontaktu sa osobama kod kojih je potvrdjeno prisustvo infekcije.

Dodatni problem, kako je rekla doktorka Jovanović, predstavlja obolelo medicinsko osoblje kao i troje medicinskih radnika poslatih na ispomoć u kovid bolnicu u Užice. Podsetimo, trenutno je sedam medicinskih radnika pozitivno na virus korona, od kojih je jedan lekar.

Izvor: prviportal.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

И даље нема конкретног решења за исплату дуговања овогодишњег рода малина (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Шљивовица уписана на Унескову листу нематеријалног културног наслеђа

ОГЛАСНА ТАБЛА

,,Живот уз баријере на путу до успеха“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

11. Међународни фестивал фолклора на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стижу паре од дивиденди: Уколико до сада нисте ништа подизали, на рачуну вас чека 11.700 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан одлуке: Србија игра против Швајцарске за пролаз у осмину финала СП

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатне радионице за жене које желе да покрену сопствени бизнис

ОГЛАСНА ТАБЛА

План одвожења пепела за петак и дане викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА