25.4 C
Uzice
јул 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

U AUTOMOBILU KOJI JE NASLEDIO OD DEDE , PRONAŠAO NOVAC !

Miloš N. (38) iz sela Pertate kod Leskovca pronašao je prošlog vikenda novac, odnosno stare nemačke marake u starom dedinom vartburgu i to kada ga je prodavao komšiji Novici. J. (60)….

Miloš je nakon sklopljenog posla na leskovačkoj zelenoj pijaci zatražio od Novice da zajedno pogledaju auto iznutra, a onda se šokirao kada je ispod prednjeg sedišta pronašao fasciklu sa 128.500 nemačkih maraka koje su iz opticaja povučene 2001 godine!

Ispostavilo se da je novac sakrio Milošev pokojni deda Dragoljub, koji mu je posle smrti ostavio starog vartburga.

„Vartburg sam nasledio ja jer ga niko od rodbine nije hteo. Pošto ni meni nije bio potreban, odlučio sam da ga prodam, da bar nešto zaradim. Našao sam kupca, i on mi je u nedelju platio 400 evra. Otišli smo u kafanu, zalili posao roštiljem i pićem, i ni sam ne znam zašto sam predložio Novici da još jednom zajedno pregledamo automobil. Pronašli smo fasciklu, oblepljenu plavom izolir trakom Otvorili smo je i našli ogromnu količinu novčanica od 100 i 1.000 nemački maraka. Izbrojali smo 128.500 nemačkih maraka“ uzbuđeno priča Miloš

I dodaje: „Bila su tu i tri testamenta koja je deda ostavio, tako da smo odmah shvatili da je to njegova ušteđevina. Ne mogu ni da vam opišem u kakvom sam šoku. Ne znam ni šta ću sa tolikim nevažećim parama. Verujem da mogu da se zamene u Srbiji.?“

Ono što Miloš nije znao je da nemačke marke može da zameni i u Srbiji i to po važećem kusru od 1,95 maraka za jedan evro.

Dakle, Miloš je bogatiji je za oko 66.000 evra!

izvor:zanimljivostidana.com

output_bkzdes

 
 

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Širenje kanalizacione mreže na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vozač sa užičkim tablicama šokirao sve svojim parkiranjem (FOTO)

Oglasna Tabla

Beograđanin nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla