0.7 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

TUŽNA SUDBINA NEKADAŠNJEG GIGANTA IZ UŽICA

Posle dva poraza na početku 2017. godine, šest kola do završetka ligaškog dela, u Jedinstvu iz Užica su se pomirli sa selidbom u niži rang.

Poslednji voz propušten je u subotu, Spartak iz Subotice odneo je sva tri boda iz Užica i ugasio nadu trenera Dragoljuba Janića, da nije sve izgubljeno.

Iako ne bez ikakvih šansi, Užičanke su usamljene na začelju tabele, sa 11 poraza i samo jednom pobedom.

Teorija postoji, ali je realnost drugačija. Posle poraza od Spartaka, mi smo budući članovi Prve lige. Već sada se može reći da imamo neuspešnu sezonu, sličnu prethodnim u kojima smo dovođenjem igračica sa strane samo presipali „iz šupljeg u prazno”. Klub ništa nije dobio. Ta orijentacija nas je i dovela do ispadanja iz Lige.

Jedinstvo će sve preostale utakmice odigrati na maksimumu, pokušaće da bude dostojan rival i najjačim ekipama lige, ali već sada se gleda u budućnost.

Za ovu sezonu, ekipu smo sastavljali u skladu sa budžetom, dugo se kompletirali i došli u situaciju da, na primer, u subotu prvi put neke igračice odigraju zajedno. Kada sam se vratio u Užice, dogovorio sam sa Upravom plan za četiri godine i on odmah mora da bude aktiviran. Krećemo od mlađih kategorija, naših juniorki, koje nemaju premca u ovom delu Srbije. U narednom periodu one će biti u prvom planu, jer ćemo, izvesno je, sa nekim pojačanjima sa strane, uskoro morati da se rastanemo – dodao je Janić.

Prema mnogim mišljenjima, ispadanje iz Superlige znači kraj nadanja da bi ženska odbojka u Užicu mogla da se bar približi ostvarenjima sa kraja prethodnog i početka ovog milenijuma.

Tek sada je pitanje šta će biti sa ionako malobrojnim sponzorima i (finansijskom) podrškom Grada.

I to u trenutku kada OK Jedinstvo ide u susret velikom jubileju, 50-godišnjici  kluba, koji bi trebalo da bude obeležen naredne godine.

Izvor: www.zurnal.rs/foto:pasaz

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dejan Petrović: „Moj otac za mene je najbolji trubač“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Užice, grad koji je bio republika

Oglasna Tabla

Počeli geotehnički istaržni radovi za potrebe izgradnje mosta na Starom gradu

Oglasna Tabla