-0.3 C
Uzice
фебруар 20, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Tužilaštvo traži pritvor za preprodavce Brazilskog mesa

Uhapšeno petoro ljudi zbog šverca mesa iz Brazila, među njima i direktor klanice „Pavlović“ iz Ćuprije. Oduzeto 36.000 kg robe kojoj je rok trajanja istekao ili nije imala prateće deklaracije.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je danas sudu da odredi pritvor osumnjičenima da su preprodali u Srbiji oko 31 tonu pokvarenog mesa i mesnih prerađevina iz Brazila.

U ovom slučaju osumnjičeno je ukupno sedam osoba, ali se za jednom još traga.

– Tužilac je nakon saslušanja osumnjičenih predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor –  precizirali su u tuzilaštvu za Tanjug.

Pritvor je predložen za S. P. (46), odgovorno lice preduzeća „Pavlović“ sa područja Ćuprije, i M.D. (34), odgovorno lice preduzeća „AM Trgotrans 08“ iz Užica, 

D. G. (38) iz Ćuprije, M. M. (39) iz Paraćina i M. S. (31) iz Raške.

Oni se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja jer su, kako se sumnja, od juna do avgusta 2018. godine nabavlili oko 31 tone mesa i mesnih prerađevina iz Brazila, a kojima je rok trajanja istekao.

Sumnja se da su zatim to pokvareno meso preprodavali raznim preduzećima koja se bave preradom mesa i mesnih prerađevina.

Ovoj akciji prethodila zaplena 23 tone mesa u Jagodini 11. avgusta koje je iz Brazila, preko Kosova i Metohije, zatim Raške, i daljom prodajom trebalo da bude dostavljeno jednom preduzeću u Ćupriji.

Meso je uništeno, a uhapšen je Ð. L. (21), odgovorno lice koje se bavilo nabavkom mesa i daljom prodajom, saopštila je tada Policijska uprava u Jagodini.

Uhapšeni Ð. L. je osumnjičen da je počinio krivično delo krijumčarenje. Veterinarska inspekcija je utvrdila da meso, zbog isteka roka trajanja, nije za upotrebu, pa je zato uništeno.

Izvor:www.vesti-online.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pronađeno beživotno telo Milutina Milenkovića iz Luka

Oglasna Tabla

Naučnik tvrdi: Odlazak na posao pre 10 ujutro je vid „moderne torture“

Oglasna Tabla

Cvetna večera

Oglasna Tabla