OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Тужилаштво покренуло поступак против возача полицијског “аудија“ због сумње да је изазвао удес код Ужица


Против возача полицијског „аудија“ из министарске пратње, због сумње да је изазвао удес, 20.фебруара ове године када је ударио у „фијат“ ужичких таблица, на магистрали Ужице-Златибор, код Беле Земље, Основно јавно тужилаштво у Ужицу је покренуо поступак.

Данасу је речено да је Тужилаштво добило полицијски извештај о том удесу и да је „покренуло кривично гоњење против М. В. из Београда, возача „аудија А6″ које је у власништву МУП Србије, због сумње да су „пропусти у његовој вожњи узрок настанка саобраћајне незгоде“.

„Постоје основи сумње да је М. В. учинио кривично дело угрожавање јавног саобраћаја“, наводе за Данас у Тужилашву и објашњавају да „брзина кретања возила, која су учествовала у незгоди, може бити одређена само саобраћајним вештачењем“.

За Л. С. из Ужица, возача „фијата 500“ који је имао пробну дозволу, објашњавају у Тужилаштву, „нема индиција да је својим начином вожње узроковао саобраћајну незгоду“ и наводе да ће бити „испитан као сведок“.

Алкотестирањем учесника на месту удеса, објашњавају у Тужилаштву, „утврђено је да возач „аудија“ није имао алкохола, док је возач „фијата“ имао 0,13 промила“, али је „анализом узорка крви оба возача утврђено да нису имали алкохола у крви“.

Такође, наводе у Тужилаштву, „у возилима која су учествовала у незгоди није се налазило штићено лице“ и „на месту незгоде нису затечена друга лица“.

Податке о томе да ли је било другог возила у коме је било штићено лице и ко је то био, јер се у јавности спекулише о том другом возилу у коме је, наводно, био министар Александар Вулин који је, претпоставља се, тог дана био на Тари, у Тужилаштву кажу да се те информације могу тражити од МУП Србије.

Наша редакција је тражила те информације, јутро после удеса, али до данас оне нису стгле из МУП Србије.

Иначе, Полицијска управа Ужице је, дан после удеса, у свом саопштењу, потврдила учешће возила МУП и, садржајем тог оглашавања, практично је кривицу приписала возачу „фијата“.

Како је Данас раније писао, а на основу сведочења очевидаца и судског саобраћајног вештака, удес је изазвао „ауди“ који се, из правца Златибора, кретао изузетно великом брзином и под блинкерима, тако што је прешао на супротну траку и ударио „фијата“, који се кретао својим траком из правца Ужица.

У удесу је лакше повређен Д.С. из Београда, сувозач у полицијском „аудију“.

Извор: danas.rs/N. KOVAČEVIĆ

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla

Произвођачи тражили да замрзнута цена пелета буде 370 евра по тони

Oglasna Tabla

Концерт групе Неверне бебе

Oglasna Tabla

Санација оштећених тераса на објекту Спомен-дома Меморијалног комплекса Кадињача

Oglasna Tabla

Срби га запленили од Немаца током Другог светског рата, а сада већ деценијама чува Ужице: Тенк симбол је града на Ђетињи

Oglasna Tabla

Суд донео одлуку: Рехабилитован четнички војвода Никола Калабић

Oglasna Tabla

Ужичка “Нискоградња” свакодневно ради на санацији ударних рупа, пресвлачењу коловоза и комплетних реконструкција (ВИДЕО)

Oglasna Tabla