ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗАНИМЉИВОСТИ

Turska, letovanje, korona: Pravila i cene iznenadiće sve one koji planiraju da provedu odmor ovde

Ako ne znate gde da provedete odmor, nije na odmet znati da je u Turskoj inflacija i cene su pristupačnije nego ikada do sad.

Čuveni turski doner, koji je poput grčkog girosa, košta 1,3 evra. Međutim, većina prodavaca za 1,5 evra uz doner i priloge daju i konzervu soka.

U Turskoj je sezona 2021. godine počela sa policijskim časom. Naime, trenutno od 21 čas u Turskoj je na snazi zabrana kretanja, ali to ne važi za turiste koji mogu da se kreću gde god požele.

Turska priznaje zeleni pasoš

Da bi ušli u Tursku našim turistima je neophodan „zeleni kovid pasoš“ ili PCR test ne stariji od 72 sata. Oni koji žele mogu da se testiraju na aerodromu u Antaliji gde košta 30 evra, a šalteri se nalaze na samom izlazu iz zgrade. Međutim, moraće da ga urade i u povratku, na recepciji hotela.

Takođe, potrebno je i kovid-osiguranje i obrazac koji se popunjava onlajn i sadrži desetak lakih pitanja. Najmudrije je odštampati sva dokumenta i poneti sa sobom.

Pošto je u Turskoj inflacija cene su bolje nego ikada! Za 100 evra dobija se 1.000 lira što je dovoljno da se turista hrani tokom čitavog odmora ili ode u dobar šoping.

Kafa u Turkoj košta od jednog do 1,5 evra. Kugla sladoleda je 50 centi, a flaša vode košta 50 kuroša, što je pola lire!

Kožne cipele možete kupiti za 20 evra, a tašne već od 10 evra. Pokrivači i ćilimi koštaju od 20 evra, a 700 grama baklave, koja je čest suvenir koji naši turisti kupuju, košta 5 evra.

Međutim, treba imati u vidu da još uvek restorani i kafane nisu otvoreni, kao ni kafići i klubovi. Svi lokali rade „za poneti“.

foto:ilustracija

Izvor:magazin.novosti.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица