OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

Turska, letovanje, korona: Pravila i cene iznenadiće sve one koji planiraju da provedu odmor ovde

Ako ne znate gde da provedete odmor, nije na odmet znati da je u Turskoj inflacija i cene su pristupačnije nego ikada do sad.

Čuveni turski doner, koji je poput grčkog girosa, košta 1,3 evra. Međutim, većina prodavaca za 1,5 evra uz doner i priloge daju i konzervu soka.

U Turskoj je sezona 2021. godine počela sa policijskim časom. Naime, trenutno od 21 čas u Turskoj je na snazi zabrana kretanja, ali to ne važi za turiste koji mogu da se kreću gde god požele.

Turska priznaje zeleni pasoš

Da bi ušli u Tursku našim turistima je neophodan “zeleni kovid pasoš” ili PCR test ne stariji od 72 sata. Oni koji žele mogu da se testiraju na aerodromu u Antaliji gde košta 30 evra, a šalteri se nalaze na samom izlazu iz zgrade. Međutim, moraće da ga urade i u povratku, na recepciji hotela.

Takođe, potrebno je i kovid-osiguranje i obrazac koji se popunjava onlajn i sadrži desetak lakih pitanja. Najmudrije je odštampati sva dokumenta i poneti sa sobom.

Pošto je u Turskoj inflacija cene su bolje nego ikada! Za 100 evra dobija se 1.000 lira što je dovoljno da se turista hrani tokom čitavog odmora ili ode u dobar šoping.

Kafa u Turkoj košta od jednog do 1,5 evra. Kugla sladoleda je 50 centi, a flaša vode košta 50 kuroša, što je pola lire!

Kožne cipele možete kupiti za 20 evra, a tašne već od 10 evra. Pokrivači i ćilimi koštaju od 20 evra, a 700 grama baklave, koja je čest suvenir koji naši turisti kupuju, košta 5 evra.

Međutim, treba imati u vidu da još uvek restorani i kafane nisu otvoreni, kao ni kafići i klubovi. Svi lokali rade “za poneti”.

foto:ilustracija

Izvor:magazin.novosti.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

“Nemojte me pipati, molim vas!” Učenika iz Užica seksualno zlostavljao taksista koji ga je vozio na maturski ispit. Policija odmah privela napasnika!

Oglasna Tabla

Od sutra stroga kontrola – svi uređaji policije otkrivaće pijane i drogirane vozače

Oglasna Tabla

Najbolje užičko-Najveći pećinski portal na Balkanu

Oglasna Tabla

Zašto nikako ne smete da stavljate krastavac i paradajz zajedno u salatu

Oglasna Tabla

Otkrila je Novaka, proglašena za jednog od najboljih trenera na svetu, a od svog radase nije obogatila: Ovo je priča o legendarnoj Jeleni Genčić (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan velnesa obeležen na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Održano školsko takmičenje u ribolovu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Biblioteka vas čeka

Oglasna Tabla

I jutros smo platili Titov dug: Legla nam je rata od 20 miliona evra

Oglasna Tabla