ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Туристичке организације Златибора и Требиња свечано озваничиле сарадњу

Са циљем формализације досадашње и интезивније будуће међусобне сарадње данас је у просторијама Културног центра Златибор свечано потписан „Протокол о сарадњи“ између туристичких организација Златибора и Требиња, који су у име ових установа потписали Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибор, и Мирјана Путица, директорка Туристичке организације Требиње. Свечаном чину потписивања присуствовали су и званичници Општине Чајетина и Града Требиња – господин Арсен Ђурић , Председник Скупштине Општине Чајетина и господин Дражен Бошковић, Заменик Градоначелника Требиња.

Поменути директори туристичких организација су исказали задовољство досадашњим степеном сарадње коју имају и прилици да се у наредном периоду иста додатно унапреди, док су представници Општине и Града истакли да постоје одлични предуслови да се и поред туризма сарадња потенцијално прошири и на остале привредне гране којима би се ове две локалне самоуправе додатно повезале. Самим „Протоколом“ стране потписнице изражавају сагласност о потреби унапређења међусобне сарадње у области туризма и угоститељства, културе и спорта, размене искустава и добре праксе у функционисању туристичких организација, локалне самоуправе и изражавају заједничко уверење да постоји могућност међусобне сарадње у области туристичке привреде што ће допринети будућем успешнијем и квалитетнијем укупном развоју са свим позитивним економским и другим ефектима.

„Протокол“ такође предвиђа и реализацију заједничких пословних активности везаних за промоцију, развој и унапређење области туризма Града Требиња и Општине Чајетина, те формирања јединственог туристичког производа, заједничких наступа на иностраним тржиштима, реализацију туристичких пројеката од интереса, стручно усавршавање кадрова у туризму, организацију заједничких манифестација и дешавања, те израду програма, елабората, пројеката и студија од интереса за стране потписнице.

У склопу овог дешавања организована је презентација целокупне туристичке понуде Требиња за представнике јавног сектора и туристичке привреде Златибора који су својим присуством увеличали озваничење сарадње.
У оквиру посете представника Града Требиња Златибору, предвиђена је и промоција њихове туристичке понуде, која ће бити организована сутра на Краљевом тргу у периоду од 14 до 16 часова.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА