ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Туристичке организације Златибора и Републике Српске протоколом озваничиле сарадњу

Протокол о сарадњи Туристичке организације Златибор са Туристичком организацијом Републике Српске потписан је 11. марта у Бањалуци на пригодној свечаности одржаној у просторијама хотела “Цоуртyард бy Марриотт Бањалука”. Своје потписе на овај протокол ставили су Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибор, и Миодраг Лончаревић, директор Туристичке организације Републике Српске.
Познато је да Златибор гаји изузетне везе са Републиком Српском, њеним представницима и институцијама у свим областима. Нарочито је то видљиво у туристичкој делатности, о чему сведочи И овај протокол усвојен са циљем формализације досадашње и интензивније будуће међусобне сарадње. Поменути директори туристичких организација исказали су задовољство досадашњим степеном сарадње која ће се у наредном периоду додатно унапредити. Чину потписивања присуствовали су и званичници – вицеконзул Републике Србије Дејан Зафиров, као и помоћник министра за туризам у Влади Републике Српске Предраг Тешић.


Овим протоколом, како је наведено, стране потписнице изражавају сагласност о потреби унапређења међусобне сарадње у области туризма и угоститељства, културе и спорта, размене искустава и добре праксе у функционисању туристичких организација. При томе изражавају заједничко уверење да постоји могућност међусобне сарадње у области туристичке привреде, што ће допринети будућем успешнијем и квалитетнијем укупном развоју са свим позитивним економским и другим ефектима. Протокол такође предвиђа и реализацију заједничких пословних активности везаних за промоцију, развој и унапређење области туризма Републике Српске и Златибора, заједничких наступа на иностраним тржиштима, реализацију туристичких пројеката од интереса, стручно усавршавање кадрова у туризму, организацију заједничких манифестација и дешавања И других активности. Према потписаном протоколу, за грађане Републике Српске који путују на Златибор биће омогућен попуст у појединим хотелима И другим смештајним капацитетима.
У склопу овог дешавања за представнике медија И туристичке привреде организована је презентација туристичке дестинације Златибор, а потом је догађај употпуњен и промоцијом туристичког комплекса “Фрушке Терме Ресорт & Ресиденце”.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сладолед кошта око 1.800 динара, паркинг за цео дан преко 23.000

Пренос утакмице Данска-Србија у ГКЦ-у

XII Чикер МТБ Маратон

СПЦ данас обележава Силазак светог Духа на апостоле, празник Свете тројице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника (ВИДЕО)

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило