ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Туристичке организације Херцег Новог и Ужица потписале споразум о сарадњи

Туристичке организације Херцег Новог и Ужица потписале су на 45. Међународном сајму у Београду уговор о сарадњи, чиме је озваничена добра сарадња туристичких организација два града, која је посебно интензивирана у претходних годину дана.

Директорка Туристичке организације Херцег Новог Миља Виторовић истакла је да су бројни градови у Србији, а међу њима и Ужице, овом црногорском граду пријатељска и братска подршка у смислу промоције Празника мимозе који је и ове године одлично почео.

„С обзиром да је то све већ добра пракса, логично је било приступити потписивању овог споразума. Ужице и Херцег Нови, један континетални а други приморски град су само наизглед различити, међиутим они имају доста заједничког. Повезује нас културно-историјско наслеђе истог народа”, рекла је она

Навела је да већ постоје идеје о будућим међународним пројектима на којима би се Херцег Нови и Ужице могли заједно представити.

Директорка Туристичке организације Ужица, Данијела Ђорђевић Арсић је истакла да се велики број Ужичана, не само током летне сезоне, већ и током Празника мимозе, одлучује да борави у Херцег Новом.

„Ужице је ове године Национална престоница културе и то је разлог више да ова два града у блиској, али и даљој будућности стварају чврсте и пријатељске везе, пре свега у туристичком смислу. То би допринело да се економски оснажимо и да сарадња у туризму донесе бројне бенефите за посетиоце оба града, као и за међународну подршку коју ћемо имати кроз наше даље договоре са ТО Херцег Нови,” рекла је она.

Потписивање уговора о сарадњи на штанду ТО Херцег Нови пропраћено је гастро-музичким програмом под називом “Новски гушти”.

„Штанд привлачи пажњу. Трудили смо се да будемо аутентични и да пренесемо дух Медитерана овде у Београд”, рекла је Виторовић.

Додала је да ће Херцег Нови током ове године наставити да обогаћује своје програме и организује разне манифестације како би град током читаве године био привлачна туристичка дестинација.

Извор: ГЗС/Тањуг

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Био бизнисмен у Канади, па продао кућу и јахту и вратио се у Србију: Наш певач променио је живот из корена после емисије Никад није касно, а сада је поново изненадио

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јаковљевић: Отворено писмо директору Института за воћарство у Чачку

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кошарка: Златибор се не предаје пред најтежим задатком

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најсиромашнији пензионери добијају пакет помоћи – ево шта се све налази у њему

ОГЛАСНА ТАБЛА

Које се новчанице најчешће фалсификују у Србији и како да их препознате

ОГЛАСНА ТАБЛА

НБС: Одложено плаћање и на рате без камате DinaCard картицама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сезона одавно прошла, али цене остају исте: Пет кафа на Копаонику – 2.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

И ове године бесплатни уџбеници за одређене категорије ученика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики дан за мештане Врутака, после 40 година асфалтиран пут (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА