Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Tуристи открили скривене лепоте Златибора, популарна планина поново обара све рекорде посећености


 

На Златибору је тренутно на хиљаде туриста који уживају у свим благодетима ове ваздушне бање. Да није све у модерном центру, показује све више посетилаца који се одлучују да обиђу фантастичне природне локалитете, па је пикник на Рибничком језеру постао једна од нових и незаобилазних атракција. Многи нису имали дилему да ли овог лета ићи на море или на планину, изабрали су ово друго.

„Када пређете на стотине километара и видите овакву лепоту уопште вам није жао. Ово нисам очекивала, кренула сам са предрасудама када је Златибор у питању, зграда до зграде и да од грађевина немате места ни да се окренете, ово је сасвим друга прича. Из самог центра златне планине стигла сам гондолом за свега неколико минута, спустите се у нетакнуту оазу и одушевите призором испред вас. Прави је благослов уживати у оваквој панорами, поред језера, борова, чистог ваздуха и препустити се одмору за душу. Довољно је што сам понела ћебе и неко окрепљене да уживам у потнуности“, казала је за РИНУ, Сузана Виденовић из Београда.

Уколико, након накупљене енергије пожелите мало адреналина, врхови попут Чиготе, Муртенице и Торника су вам доступни кроз вожњу квадова. Активан одмор последњих година добија прави смисао на овој планини.

„До скривених лепота можете доћи искључиво четвороточкашем и уживати у призорима. Овај вид туризма развија се дуги низ година, и захваљујући адреналину који добијете у комбинацији са чарима Златибора, доживите га потпуно другачије тако да заборавите да сте смештени у самом центру. Вожња квадом спада у брз и мало тежи спорт, јако је екстреман и због тога се мора повести рачуна о себи, носећи заштиту опрему“, Дарко Јечменица, инструктор.

Поред највећег зип-лајна у Србији, Стипопића пећине, авантура парка, доступност локалитета на златној планини све је већа, па није ни чудо што се посећеност током једне туристичке сезоне мери у милионима.

„Оно што на јавише радује јесте да поред доступних атракција за туристе, Општина ове године организује златиборско културно лето од 15. јула на Краљевом тргу у којем ће свакоднено имати активности и садржаје, тако да сви посетиоци могу да уз све доступне локалитет могу упунити сваки дан свог боравка на најпосећенијој планини“, истиче Милош Планић из ТО Златибор.
Овој богатој понудути, свакако треба придодати једини извор минералне воде који се налази у самом центру Златибора.

„У спа у самом центру Златибора, који се простире на преко 4500 квадрата налазе се четири базена напуњена магнезијумском водом са нашег извора. Она има изузетна лековита својства и релаксирајуће утиче на организам и мишиће, свакако проспешује вашу енергију коју сте утрошили током читавог дана“, казао је Милосав Дуњић, директор хотела Златибор Моунтаин Рисорт.

РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Наставник математике давио ученика јер није знао да уради задатак?!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Градоначелница поздравила учеснике шесте конференције ТО регије Западна Србија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Златибор и ове године најпосећенија планина са око 400 хиљада посетилаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење Грађанске читаонице “Либерграф” поводом континуираног загађивања реке Ђетиње „непознатом материјом“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хуманитарна свирка Марије Маре Лазић за помоћ суграђанину Владимиру Илићу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оригинални рецепт за руску салату: Ни налик на оно што ми правимо

ОГЛАСНА ТАБЛА

Све више породица са кучићима – љубав или помодарство? (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предлог закона да се ограниче цене кирија: Колико би требало максимално да кошта закуп

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од пољопривреде може да се живи … кад се мора!

ОГЛАСНА ТАБЛА