0.7 C
Uzice
фебруар 17, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Turiste privlači snežni Zlatibor

Godina 2019. počela je veoma dobro za turizam Zlatibora. Najpre je tokom novogodišnjih praznika zabeležena izuzetna poseta, s rekordnim brojem posetilaca na dočeku kada je na prepunom  raljevom trgu pevala Dragana Mirković. Nastavilo se s dobrom posećenošću i oko Božića, dočeka Srpske nove godine, pa i u ostale dane januara. Snega ima dovoljno, skijališta rade, a turiste uvek privlači snežni Zlatibor. Zato je popunjenost hotela i privatnog smeštaja bila odlična. To za „Zlatiborske vesti” potvrđuje direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.
– Zadovoljni smo brojem gostiju u ovoj zimskoj sezoni.

Pamtiće se izuzetna novogodišnja poseta, a ni ostali periodi prvog meseca u godini nisu bili loši. Prosečno je tokom januara bilo oko 20.000 turista dnevno na Zlatiboru, popunjenost je iznosila preko 80 odsto.

foto:zoomue

 

Februar će zbog raspusta u Srbiji, sudeći po rezervacijama smeštaja, biti još bolji, s popunjenošću preko 90 odsto – rekao nam je Živanović.

Svi zlatiborski zimski sadržaji na raspolaganju su gostima: skijaške staze dobro pripremljene, žičare rade, ski škole su aktivne, sankališta, sistemi za veštačko osnežavanje, klizalište…
– Snega i sunca ima, ovogodišnji vremenski uslovi pogoduju prijatnom zimskom odmoru. Na skijalištu Obudojevica uvek ima skijaša i ski škola, sve žičare rade.
Tu je i jedan top za veštačko osnežavanje, kao i sankalište, iznajmljivanje ski opreme, a preko puta klizalište.
I u Ski centru „Tornik” takođe svi kapaciteti rade, snega je u izobilju, mnogi skijaši i borderi uživaju. Takođe, u Dino parku imaju staze za skijanje i sankanje, u Avantura parku stazu za noćno skijanje sa sistemom za veštačko osnežavanje – navodi direktor TO Zlatibor.

Po njegovim rečima, tokom januara na ovoj planini preovladavali su gosti iz Republike Srpske, Crne Gore i Vojvodine, jer je đački raspust kod njih bio u prvom ovogodišnjem mesecu. U februaru je raspust za đake iz većine škola u Srbiji, pa će mnoge porodice na Zlatiboru tada provesti zimski odmor. Privući će ih, pored ostalog, i važna zimska zlatiborska manifestacija, „Pršutijada” u Mačkatu od 9. do 11. februara, atraktivan sadržaj u bogatoj turističkoj ponudi najposećenije planine Srbije.

Izvor:goldgondola.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kineski turisti otkrili lepote Zlatibora

Oglasna Tabla

Radionica posvećena seoskim ženama i njihovom obrazovanju

Oglasna Tabla

Mladost bolja od Slobode

Oglasna Tabla