Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Turiste privlači snežni Zlatibor

Godina 2019. počela je veoma dobro za turizam Zlatibora. Najpre je tokom novogodišnjih praznika zabeležena izuzetna poseta, s rekordnim brojem posetilaca na dočeku kada je na prepunom  raljevom trgu pevala Dragana Mirković. Nastavilo se s dobrom posećenošću i oko Božića, dočeka Srpske nove godine, pa i u ostale dane januara. Snega ima dovoljno, skijališta rade, a turiste uvek privlači snežni Zlatibor. Zato je popunjenost hotela i privatnog smeštaja bila odlična. To za „Zlatiborske vesti” potvrđuje direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.
– Zadovoljni smo brojem gostiju u ovoj zimskoj sezoni.

Pamtiće se izuzetna novogodišnja poseta, a ni ostali periodi prvog meseca u godini nisu bili loši. Prosečno je tokom januara bilo oko 20.000 turista dnevno na Zlatiboru, popunjenost je iznosila preko 80 odsto.

foto:zoomue

 

Februar će zbog raspusta u Srbiji, sudeći po rezervacijama smeštaja, biti još bolji, s popunjenošću preko 90 odsto – rekao nam je Živanović.

Svi zlatiborski zimski sadržaji na raspolaganju su gostima: skijaške staze dobro pripremljene, žičare rade, ski škole su aktivne, sankališta, sistemi za veštačko osnežavanje, klizalište…
– Snega i sunca ima, ovogodišnji vremenski uslovi pogoduju prijatnom zimskom odmoru. Na skijalištu Obudojevica uvek ima skijaša i ski škola, sve žičare rade.
Tu je i jedan top za veštačko osnežavanje, kao i sankalište, iznajmljivanje ski opreme, a preko puta klizalište.
I u Ski centru „Tornik” takođe svi kapaciteti rade, snega je u izobilju, mnogi skijaši i borderi uživaju. Takođe, u Dino parku imaju staze za skijanje i sankanje, u Avantura parku stazu za noćno skijanje sa sistemom za veštačko osnežavanje – navodi direktor TO Zlatibor.

Po njegovim rečima, tokom januara na ovoj planini preovladavali su gosti iz Republike Srpske, Crne Gore i Vojvodine, jer je đački raspust kod njih bio u prvom ovogodišnjem mesecu. U februaru je raspust za đake iz većine škola u Srbiji, pa će mnoge porodice na Zlatiboru tada provesti zimski odmor. Privući će ih, pored ostalog, i važna zimska zlatiborska manifestacija, „Pršutijada” u Mačkatu od 9. do 11. februara, atraktivan sadržaj u bogatoj turističkoj ponudi najposećenije planine Srbije.

Izvor:goldgondola.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaplena kokaina u Užicu, jedna osoba uhapšena

Oglasna Tabla

Završetak izgradnje stanova u Sevojnu

Oglasna Tabla

Jeftina torta od keksa i čokolade koja se ne peče

Oglasna Tabla

Plan odvoženja kabastog otpada

Oglasna Tabla

Kokin Brod: Trobojkom brane svetinje

Oglasna Tabla

Karatisti KK „Užice“ odlični u Čačku

Oglasna Tabla

Đaci od danas ponovo u klupama

Oglasna Tabla

U Srbiji danas naoblačenje i kiša, do 14 stepeni

Oglasna Tabla

Konkursi za prijem kandidata u Vojnu akademiju u toku

Oglasna Tabla