23.1 C
Uzice
октобар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Turci zainteresovani za gradnju dela autoputa od Požege do Kotromana

BEOGRAD-Tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji biće potpisan dokument kojim se Turska uključuje u projekat izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo.

Ona podseća da je trasa ovog autoputa kroz Srbiju poznata i da će se nastaviti na postojeću trasu Koridora 11, na deonicu od Preljine do Požege, dužine 31 kilometar.

„Od Požege, preostaje da se izgradi još 60 km autoputa koji će ići preko Užica do Kotromana na granici sa Republikom Srpskom. Prema prvim procenama izgradnja ovog dela autoputa je oko 830 miliona evra“, kaže Mihajlovićeva.

Taj dokument – pismo o namerama za jačanje i proširenje saradnje u oblasti saobraćaja i infrastrukture – potpisaće potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja, pomorstva i komunikacija Turske, Ahmet Arslan, ističe se u saopštenju kabineta potpredsednice Vlade.

„Turska je od samog početka podržavala ovaj projekat, a sada imamo i pismo o namerama kojim se potvrđuje spremnost Turske da se aktivnije uključi u realizaciju ovog projekta. To znači da ćemo zajedno sa Turskom definisati naredne korake u realizaciji ovog projekt“, istakla je Mihajlovićeva.
Ona dodaje da se ovim dokumentom ohrabruju investicije u transportnu infrastrukturu zapadnog Balkana i podstiče saradnja Srbije i Turske u oblasti železničkog, drumskog, vazdušnog i vodnog saobraćaja.

Potpredsednica Mihajlović podseća da se upravo u oblasti infrastrukture odnosi Srbije i BiH ubrzano unapređuju.

„Ovo nije prvi projekat koji Srbija realizuje zajedno sa Bosnom, ali će biti najveći do sada, posle izgradnje mosta LJubovija – Bratunac sa zajedničkim graničnim prelazom, izgradnje vrtića i rekonstrukcije glavne ulice u Srebrenici i dogovora o zajedničkom održavanju mostova na Drini“, dodaje Mihajlovićeva.

Izvor:Tanjug

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U novom pravoslavnom hramu u Krčagovu obeležena Slava Pokrov Presvete Bogorodice (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Покров Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije -„Uplakana Katarina“

Oglasna Tabla

Nedostaje pet miliona evra: Otvaranje aerodroma Ponikve tokom 2020?

Oglasna Tabla

PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU: Kao da je jul, ne oktobar – temperatura do 29!

Oglasna Tabla

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla

SBB fondacija u akciji čišćenja u Užicu

Oglasna Tabla

Sve samo da izbegne alko-test: Suvozač istrčao iz kola kad je video saobraćajce, pa bežeći skočio u Drinu

Oglasna Tabla

Učenici Matematičke gimnazije osvojili četiri medalje na takmičenju u Rumuniji

Oglasna Tabla