Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ТУГА У УЖИЦУ! Преминула трудница у шестом месецу трудноће

Лекари различитих специјалности Опште болнице Ужице, који су прошле ноћи били на дежурству, упркос свим уложеним напорима нису успели да спасу трудницу Исидору П. (25) из Ужица. Она је била у шестом месецу трудноће, а плод такође није давао знакове живота.

– Трудница је примљена у болницу у тешком општем стању у 17.49 часова. Била је у шестом месецу трудноће, дете није давало знакове живота. Предузете су све мере да се живот труднице спасе, по пријему обрађена је лабораторијски и клинички, консултовани су потребни специјалисти. Пацијенткиња и дете су нажалост преминули. До смртног исхода дошло је у 3.35 после поноћи – рекла је др Наташа Гаговић, директорка Опште болнице у Ужицу, пишу Новости.

Након обдукције знаће се више информација.

Како је , речено је „Блицу“ у ужичкој болници, Исидора је примљена на Одељење гинекологије у јако лошем стању праћеном повишеном температуром.

Утврђено је да са плодом који је носила нешто није у реду. Одмах је урађена дијагностика, приступило се терапијским мерама, али се њено стање није побољшано.

Одмах су консултовани интернисти, анестезиолози, хирурзи, трансфузиолози. Пацијенктиња је пребачена на интензивну негу где се у њено лечење укључило више дежурних лекара. На жалост, жени није било спаса.

Према првим и незваничним информацијама она је преминула од сепсе, која се јавила након смрти плода.

Неколико дана она је лечена под сумњом на упалу мокраћних путева. У болницу се јавила са повишеном температуром, установљена је смрт плода и урађен је хитан царски рез. Затим су се јавила обилна крварења, примила је 40 јединица крви и плазме. Урађена је и хисторектомија, одстрањивање материце. Поред свих напора лекара, исход је био трагичан, пишу Новости.

У Општој болници је формирана комисија, која ће обавити унутрашњи стручни надзор, како би се утврдило да ли је било пропуста у лечењу. Обдукција ће показати шта је узрок смрти ове младе жене.

(Блиц, Новости)

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У ритму недеље са Невеном Буча (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас у Србији претежно сунчано, до 22 степена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм ПРО представљен у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први пут у Ужицу Фестивал хорскe музике

ОГЛАСНА ТАБЛА

Посни колач на води

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сурвајзвери – полигонско такмичење за основце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се славе Младенци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Две медаље за атлетичаре Ужица на кросу Централне Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Променљиво време – облачно и топло до 19 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА