ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Тротинети од следеће недеље морају да имају налепнице

Лака електрична возила на путевима у Србији од 15. јуна обавезно морају имати налепнице постављене у складу са одредбама Правилника о начину издавања, вођења евиденција, изгледа и начину њеног постављања.

У Службеном гласнику је објављено да је предвиђена цена услуге издавања налепнице за лака електрична возила – тротинете 1.560 динара, а обрасца налепнице 500 динара.

Правилник о начину издавања, вођења евиденција, изгледу и начину постављања налепнице за лака електрична возила који садржи детаљна упуства, као и изглед налепнице је ступио на снагу почетком марта.

Пријем и обрада захтева, издавање и постављање налепнице врши се на местима која су наведена на сајту Агенције за безбедност саобраћаја www.абс.гов.рс.

У захтеву за издавање налепнице треба навести личне податке – име и презиме, ЈМБГ, датум рођења, место рођења, податке о пребивалишту – место, поштански број, улицу и кућни број, телефон, е-маил, као и податке о лаком електричном возилу – марка, трајна номинална снага електромотора, највећа конструктивна брзина и маса празног возила.

Уз захтев се мора доставити и техничка документација за лако електрично возило, из које се може утврдити марка возила, трајна номинална снага електромотора, највећа конструктивна брзина и маса празног возила.

Заменик начелника Управе саобраћајне полиције Владан Николић рекао је раније за Танјуг да ће измене Закона о безбедности саобраћаја и Правилник о начину издавања, вођења евиденције, изгледу и начину постављања налепнице за лака електрична возила омогућити увид у то који од тротинета, којих у Србији има између 250 и 400.000 јесу лака електрична возила, а који то нису.

Он је објаснио да налепница не представља регистрацију, већ потврду да је лако електрично возило управо возило то врсте.

Политика

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Летња школа роботике

Сарадња са градом Асуаном у свим областима, наредни сусрет у Ужицу у октобру

Рефест од 24. до 26. јула на Тић пољу

Богат програм “Златиборског културног лета“

СПЦ обележава празник посвећен светим мученицима Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви

Сунчано и врело из дана у дан – морамо се прилагодити јер ће потрајати

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице