ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Трибина „Живот без насиља“: У разговору са ауторима „Златиборског подкаста“ (видео)

УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА „ЗЛАТИБОРСКИ КРУГ“ је, у оквиру пројекта „Мост – Саветовалиште за младе са проблемима у понашању“, организовало трибину „Живот без насиља“.Гости су били аутори популарног „Златиборског подкаста“ који су на занимљив и прикладан начин, из свог угла, говорили о овој теми.

У библиотеци „Љубиша Р.Ђенић“ у Чајетини јуче је одржана трибина „Живот без насиља“, а гости су били аутори „Златиборског подкаста“ Мирослав Јевремовић, Давид Колаковић и Саша Коцић. 

„Читав пројекат намењен је борби и превенцији насиља међу младима и у пројекту је замишљено да три трибине, три нека јавна догађаја буду посвећене тој теми  „Живот без насиља“, а да гости буду младе особе које су пронашле неки свој или уметнички израз кроз спорт, културу, уметност и да нам причају о својим искуствима. Некако је логично било да за прву трибину буду аутори Златиборског подкаста, пошто је то нешто наше, локално и за врло кратко време је доживело велики успех и испоставило се да оно што смо видели на овом предавању је да су млади, ученици средње и основне школе, јако лепо прихватили ово“, каже  Весна Белчевић из УГ Златиборски круг. 

Аутори „Златиборског подкаста“  су на занимљив и прикладан начин говорили деци о овој теми, свако из свог угла. Мирослав Јевремовић, водитељ подкаста, подсетио је на делић приче из, до сада, најгледаније епизоде Подкаста, у којој је гост био Рађен Буљугић. 

„Оно што је занимљиво, деца у нашем крају, као што смо ми рекли, можда и нису свесна колико су срећна што живе овде, јер ово је миран крај, много је мање проблема него што је то у неком великом граду – Београду, Новом Саду, Нишу или негде у региону. Оно што је код данашње омладине проблем је опонашање друге деце, јер ако неко направи нешто, имам осећај да друго дете жели да то понови, значи опонашају  углавном неке лоше ситуације, никако да опонашају нешто што је добро“,  каже Саша Коцић. 

Удружење Златиборски круг из Чајетине пројекат „Мост“ реализује у оквиру програма „ПРО – Локално управљање за људе и природу”, који заједнички спроводе агенције Уједињених нација у Србији, а у сарадњи са Владом Србије и уз финансијску подршку Владе Швајцарске.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама