ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Триатлон спектакл одржан на Златибору

Узбудљиво и атрактивно такмичење у триатлону одржано је на Краљевом тргу на Златибору. Велики број гледалаца је искористио несквакидашњу прилику да испрати пливачку трку на језеру, а потом и бициклистичку кроз центар Златибора.

Такмичење у триатлону је први пут одржано на Златибору и утисци свих учесника су превазишли очекивања. Трка се састојала из три стандардна елемента триатлона, а то су пливање, вожња бициклом и трчање. С обзиром да је у питању спринт дисциплина, радило се о 750м пливања на језеру у центру Златибора, 20 км вожње бициклом од Краљевог трга до Рзава поред постројења за прераду отпадних вода и 5км трчања око Језера.

У апсолутној конкуренцији победио је Милан Томин, један од најбољих српских триатлонаца који живи у Америци, где се такође такмичи има искуство у немачкој Бундес лиги у триатлону. Друго место освојио је искусни Владимир Данко, а трећи је био Рус Роман Лисенко, док је у српском шампионату бронзу освојио Немања Ристовић.

У женској конкуренцији најбржа је била Лана Гавриловић, друго место је освојила Ива Павловић, а до бронзе је стигла Маша Марковић. У екипној конкуренцији победио је састав НИС1. Одржана су и такмичења за млађе категорије са прилагођеним дистанцама.

Медаље је доделио председник општине Чајетина Милан Стаматовић који је најавио да ће се ова трка у триатлону одржати и следеће године на Златибору и то на Видовдан 28. јуна.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила