ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Три успешна викенда младог ужичког спортисте – Два прва и једно треће место Лазара Костића

 

  • Треће место на сениорском балканском турниру
  • Прво место на Првенству Србије за јуниоре
  • Прво место на Првенству Србије за сениоре

 

Ужице – Након веома успешне прошле сезоне, у којој је одбранио титулу јуниорског првака државе, заузео девето место на државном првенству за сениоре и девето место на Европском првенству за јуниоре, Лазар Костић (16), члан СБК „Масе“ из Ужица, започео је нову сезону одличним резултатима.

На сениорском балканском турниру, првом овогодишњем из серије Balkan pool tour, одржаном последњег викенда у марту у БК „Кварт“ у Новом Саду, у конкуренцији 89 играча из балканских држава, Лазар је заузео одлично треће место. После шест мечева, у којима је однео сигурне победе, изгубио је у полуфиналу од Милоша Веркића из Новог Сада резултатом 9 : 5.

Такмичења у новој сезону у јуниорском шампионату Србије започела су претпрошлог викенда. У београдском СБК „Champions“ одржан је турнир у дисциплини осмица. У веома оштрој конкуренцији колега из јуниорске репрезентације, Лазар Костић је заузео прво место, победивши у финалу Душана Брачику, члана СБК „Old brick“ из Сомбора, резултатом 6 : 5.  

Протеклог викенда Лазар је наступао на Другом турниру Првенства Србије за сениоре, на коме је играна дисциплина деветка. У БК „Mezz“ у Београду, у конкуренцији 71 играча, Лазар је показао висок ниво игре, стабилност и одважност, и потврдио добру форму. Након пет одличних мечева, у којима је укрстио штапове са Гораном Јовановићем, Срђаном Прибановићем и Стефаном Васиљевићем, чланом СБК „Champions“ из Београда и победником претходног турнира Првенства Србије за сениоре, у финалу се састао са Александром Улићем, чланом СБК „Кварт“ из Новог Сада. У веома узбудљивом и равноправном мечу, у коме је играна партија за партију, Лазар је показао победнички менталитет и славио резултатом 9 : 7.

Шеснаестогодишњи Лазар Костић тиме је дошао до своје прве сениорске титуле на државном првенству и најавио још једну успешну сезону, чија би круна требало да буде учешће на Европском јуниорском првенству у Бугарској крајем јула.

 

Ј. Т.

oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Они су око нас – препознај и номинуј своје хероје за 2024!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гондола од сутра у редовном режиму рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова епизода емисије „У загрљају Златибора“ – Црква брвнара у златиборском селу Јабланица (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Превентивни прегледи 21. априла у Дому здравља у Чајетини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сви локални избори истог дана – 2. јуна!

ОГЛАСНА ТАБЛА

33. седница Скупштине града Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена масти за три године скочила 160 одсто: Стручњаци откривају у чему је проблем

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локална самоуправа гради нову кућу за Николу и Неду (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Смањени проблеми непрописног паркирања на Златибору захваљујући систему „Око соколово“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА