OGLASNA TABLA
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Три представе за фестивал „Деца међу нарцисима (видео)

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Дечји драмски студио „Бистричак“ из Чајетине, под дугогодишњим руководством глумице Биљане Здравковић, приводи крају пробе представа које ће премијерно бити одигране у оквиру Фестивала „Деца међу нарцисима“ у организацији Културног центра Чајетина. На сцени Дома културе синоћ је било живо док је екипа „Златибор преса“ бележила њихову разиграност, али и озбиљан наступ при обликовању ликова које глуме.

Деца и одрасли , домаћини и гости, увек буду у најбољем расположењу када цветају нарциси. Јер, ово цвеће је песник Михаило Ћуповић једним мајским фестивалом увезао у најлепши букет давши му име „Деца међу нарцисима“. У овом периоду већ 30 година, у Чајетини се  приводе крају припреме за његово одржавање, а сасавни део Фестивала је преко 15 година Дечји драмски студио „Бистричак“ са својим представама.

“Ове године имамо три групе, најмађи су до првог разреда и ту радимо заједно Мира Станковић и ја. Припремили смо једну лепу причицу „Чаробна крила“, то је радни наслов, видећемо какав ће наслов стварно бити. Једанаесторо је деце, уживали смо, они су преслатки и прелепи, шта год да кажу, шта год да ураде. Ове године имамо костиме и ове године смо порадили на сценографији, тако да сам захвална што имамо потпуни угођај. Екипа је иста, Никола Пејовић ради музику, Мица Тодоровић костиме, сценографију су радили људи из Дома културе из Чајетине, подршка као и увек огромна“, рекла је Биљана Здравковић.

Друга представа у којој играју деца узраста од првог до четвртог разреда, испричаће причу  на тему екологије, али на изузетно пријемчив и духовит начин. У њој су патуљци, вештице и деца, чувари природе и потенцијали чувари који се уче да верују једни-другима.

„Ту је и трећа група. Они су узраста од петог до осмог разреда, спремамо „Пепељугу“, али једну пародију коју је написао наш сјани писац Аца Поповић. То је више прича за одрасле, али они су рекли да желе нешто мало више за одрасле, да они нису више деца, тако да смо нашли неки компромис и ту имамо око 14-оро деце. Ове године смо баш били вредни“, додала је Здравковићка.

Свака група имаће своје предпремијере које ће играти за родитеље, а онда ће, увежбанији и још сигурнији, обрадовати све учеснике Фестивала „Деца међу нарцисима“. Прва премијера је у четвртак, 19. маја, прве фестивалске вечери када ће се играти Еколошка бајка, а у петак 20. на Дан проглашења победника литерарног конкурса и дружења са песницима, публика ће имати прилику да види „Пепељугу“. Најмлађа група ће своју премијеру имати 25. маја.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Светски дан пчела – 20. мај

Oglasna Tabla

Вицешампиони округа: Школа из Костојевића бриљирала у Пријепољу

Oglasna Tabla

На месту одакле се види пола Србије, биће изграђен стаклени видиковац изнад саме литице

Oglasna Tabla

Голд гондола неће радити од од 9. маја до 20. јуна

Oglasna Tabla

Премијера представе “Месец (дана) на селу”

Oglasna Tabla

Градоначелница обишла радове на путним правцима и разговарала са мештанима Стапара

Oglasna Tabla

Временска прогноза за петак 20. мај

Oglasna Tabla

Отворене Спортске игре младих на Златибору

Oglasna Tabla

У Народном позоришту премијера, у ГКЦ-у два концерта

Oglasna Tabla