ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Три представе за фестивал „Деца међу нарцисима (видео)

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Дечји драмски студио „Бистричак“ из Чајетине, под дугогодишњим руководством глумице Биљане Здравковић, приводи крају пробе представа које ће премијерно бити одигране у оквиру Фестивала „Деца међу нарцисима“ у организацији Културног центра Чајетина. На сцени Дома културе синоћ је било живо док је екипа „Златибор преса“ бележила њихову разиграност, али и озбиљан наступ при обликовању ликова које глуме.

Деца и одрасли , домаћини и гости, увек буду у најбољем расположењу када цветају нарциси. Јер, ово цвеће је песник Михаило Ћуповић једним мајским фестивалом увезао у најлепши букет давши му име „Деца међу нарцисима“. У овом периоду већ 30 година, у Чајетини се  приводе крају припреме за његово одржавање, а сасавни део Фестивала је преко 15 година Дечји драмски студио „Бистричак“ са својим представама.

“Ове године имамо три групе, најмађи су до првог разреда и ту радимо заједно Мира Станковић и ја. Припремили смо једну лепу причицу „Чаробна крила“, то је радни наслов, видећемо какав ће наслов стварно бити. Једанаесторо је деце, уживали смо, они су преслатки и прелепи, шта год да кажу, шта год да ураде. Ове године имамо костиме и ове године смо порадили на сценографији, тако да сам захвална што имамо потпуни угођај. Екипа је иста, Никола Пејовић ради музику, Мица Тодоровић костиме, сценографију су радили људи из Дома културе из Чајетине, подршка као и увек огромна“, рекла је Биљана Здравковић.

Друга представа у којој играју деца узраста од првог до четвртог разреда, испричаће причу  на тему екологије, али на изузетно пријемчив и духовит начин. У њој су патуљци, вештице и деца, чувари природе и потенцијали чувари који се уче да верују једни-другима.

„Ту је и трећа група. Они су узраста од петог до осмог разреда, спремамо „Пепељугу“, али једну пародију коју је написао наш сјани писац Аца Поповић. То је више прича за одрасле, али они су рекли да желе нешто мало више за одрасле, да они нису више деца, тако да смо нашли неки компромис и ту имамо око 14-оро деце. Ове године смо баш били вредни“, додала је Здравковићка.

Свака група имаће своје предпремијере које ће играти за родитеље, а онда ће, увежбанији и још сигурнији, обрадовати све учеснике Фестивала „Деца међу нарцисима“. Прва премијера је у четвртак, 19. маја, прве фестивалске вечери када ће се играти Еколошка бајка, а у петак 20. на Дан проглашења победника литерарног конкурса и дружења са песницима, публика ће имати прилику да види „Пепељугу“. Најмлађа група ће своју премијеру имати 25. маја.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Новогодишњи празници на Златибору уз мноштво популарних извођача

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Ми се надамо, нада је живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанин у аутомобилу превозио 4,5 килограма марихуане

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српска ракија стављена у топ 10 најбољих жестина на свету, заузела четири места на листи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата пензија од суботе 9. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

СК Звезда се припрема за нову сезону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико је Србија ове године зарадила од извоза малине?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас можете да се пријавите за „Моја прва плата“

ОГЛАСНА ТАБЛА