Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Tri naslova čajetinske biblioteke na 63. Beogradskom sajmu knjiga

U Beogradu je otvoren 63. Međunarodni sajam knjiga. Učešće je najavilo oko 1.000 izlagača iz zemlje i inostranstva, a sajam se održava pod geslom „Radost čitanja“. Sajam je svečano otvorio književnik Matija Bećković.

– Godinama knjigu sa svih ekrana proglašavaju anahronizmom i zamenjuju novim modernijim oružjima. U vreme fascinacije tehnologijom i mnogi čitaoci su se preselili na ekrane,a Knjiga na druge medije. Uprkos trijumfa tehnologije knjiga opstaje. I da ne zaboravimo da to ponovimo i na ovom mestu: Knjiga je bila na početku, pa će biti i na kraju – poručio je Bećković.

Ove godine zemlja počasni gost 63. Beogradskog sajma knjiga je Maroko, a u ime Maroka govorio je pisac i istoričar Abdulah Busuf. Busuf je oceno da srpsko i marokansko društvo dele dve osobine . otvorenost i prihvatanje drugog, što izražavaju dobrodošlicom i gostoprimstvom.

Od 24. oktobra biće održani i 49. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava i Sajam informisanja, komunikacija i marketinga „Media market“.

I na ovogodišnjem sajmu, u okviru Užičkog štanda, biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ pojaviće se sa novim izdanjima, a to su: „Zlatiborski letopis“, br. , „Gavovo potomstvo“, Dobrivoje J. Gavović, „Radomir Rade Vergović : retrospektiva 1960-2018“, autori tekstova Ljubomir Simović i dr, i „Stazama života“, Miodrag Vergović, priredila Olivera Vergović, (u saradnji sa udruženjem „Kolektiv Užice“).

Za sve one koji žele da posete Sajam, važno jeznati i to da je cena pojedinačnih ulaznica 250 dinara, a ulaznica za grupne posete je 150 dinara. „Školski dan“ je 25. oktobra, a „porodični dani“ su 22. i 23. oktobar.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Izložba slika Mire Petaković

Oglasna Tabla

Petar Božović pobednik Sretenjske ulična trke u Ušću

Oglasna Tabla

Najveća riznica ljubavnih citata: 50 veličanstvenih izjava srpskih i ruskih velikana o ljubavi, na jednom mestu

Oglasna Tabla

EPS od oktobra akcionarsko društvo, sledi podela i prodaja akcija

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 16. februar

Oglasna Tabla

Krenuli na litiju dugu 500 kilometara za spas srpskih svetinja (VIDEO)

Oglasna Tabla

Mališani Užica skupili skoro 70.000 dinara za NURDOR (VIDEO)

Oglasna Tabla

Darko je sa 9 godina prošao ono što nijedno dete ne bi trebalo: Tada se završilo njegovo detinjstvo

Oglasna Tabla

Nafta pojeftinila 24 odsto, a gorivo za dva dinara

Oglasna Tabla