11.1 C
Uzice
септембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Tri naslova čajetinske biblioteke na 63. Beogradskom sajmu knjiga

U Beogradu je otvoren 63. Međunarodni sajam knjiga. Učešće je najavilo oko 1.000 izlagača iz zemlje i inostranstva, a sajam se održava pod geslom „Radost čitanja“. Sajam je svečano otvorio književnik Matija Bećković.

– Godinama knjigu sa svih ekrana proglašavaju anahronizmom i zamenjuju novim modernijim oružjima. U vreme fascinacije tehnologijom i mnogi čitaoci su se preselili na ekrane,a Knjiga na druge medije. Uprkos trijumfa tehnologije knjiga opstaje. I da ne zaboravimo da to ponovimo i na ovom mestu: Knjiga je bila na početku, pa će biti i na kraju – poručio je Bećković.

Ove godine zemlja počasni gost 63. Beogradskog sajma knjiga je Maroko, a u ime Maroka govorio je pisac i istoričar Abdulah Busuf. Busuf je oceno da srpsko i marokansko društvo dele dve osobine . otvorenost i prihvatanje drugog, što izražavaju dobrodošlicom i gostoprimstvom.

Od 24. oktobra biće održani i 49. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava i Sajam informisanja, komunikacija i marketinga „Media market“.

I na ovogodišnjem sajmu, u okviru Užičkog štanda, biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ pojaviće se sa novim izdanjima, a to su: „Zlatiborski letopis“, br. , „Gavovo potomstvo“, Dobrivoje J. Gavović, „Radomir Rade Vergović : retrospektiva 1960-2018“, autori tekstova Ljubomir Simović i dr, i „Stazama života“, Miodrag Vergović, priredila Olivera Vergović, (u saradnji sa udruženjem „Kolektiv Užice“).

Za sve one koji žele da posete Sajam, važno jeznati i to da je cena pojedinačnih ulaznica 250 dinara, a ulaznica za grupne posete je 150 dinara. „Školski dan“ je 25. oktobra, a „porodični dani“ su 22. i 23. oktobar.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jesenja ravnodnevnica – moćan period u kom važe posebna pravila poput ovog: “Kakva setva takva i žetva”

Oglasna Tabla

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

Danas jutro prohladno, tokom dana sunčano do 22 stepena

Oglasna Tabla

Održava se Sajam domaće rakije u Šljivovici

Oglasna Tabla

U gepeku Zemunaca čitav tovar nelegalnih cigareta

Oglasna Tabla

Saopštenje za medije Javnog izvršitelja Đorđa Dogandžića povodom slučaja porodice „Ćitić“

Oglasna Tabla

Država preuzima aerodrom Ponikve od Užica

Oglasna Tabla

Mališani iz vrtića „Bambi“ šetnjom obeležili Dan bez automobila (FOTO)

Oglasna Tabla

FOTO DANA: Šmeker se ne postaje, šmeker se rađa

Oglasna Tabla