ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Трећина прихода оде на храну: Колико месечно трошимо на фризера, кладионицу и ресторане?

Домаћинство у Србији у просеку има мање од три члана и месечно троши непуних 72.000 динара, показала је анкета о потрошњи Републичког завода за статистику.

На храну породици просечно оде 24.622 динара, готово трећина укупних трошкова, на све остало троши се много мање.

На становање, односно рачуне за воду, струју, гас одлази непуних 100 евра, док за одећу и обућу домаћинство потроши 3.700 динара за месец дана. На превоз до посла и назад, али и све остале трошкове транспорта месечно се да 6.500 динара, за гориво готово пола од тога, 3.100 динара.

За рекреацију и културу домаћинство у Србији просечно је прошле године на месечном нивоу трошило 3.700 динара, а највише од свега на туристичке пакет аранжмане – 1.800 динара.

На биоскопе, позоришта и друге културне манифестације домаћинство просечно троши месечно 305 динара, на књиге 254 динара, на куповину новина и часописа 135 динара.

Готово исте издатке као за књиге, новине и одласке у позоришта и у биоскопе породица има за фризера и козметичара – 677 динара троши се месечно у салонима лепоте на месечном нивоу.

Више од 2.000 динара издаци су за средства за личну хигијену, а много мање издваја се за социјалну заштиту, здравствено или животно осигурање. То се мери десетинама динара на месечном нивоу за целу породицу.

РЗС је анализирао и трошкове за образовање које по домаћинство износе месечно тек 1.012 динара, док се у ресторанима и хотелима за месец дана потроши 2.335 динара.

За играчке и хобије домаћинства у Србији прошле године издвајала су месечно 168 динара, на саднице и цвеће 125 динара, а на игре на срећу и кладионице у просеку 31 динар месечно.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас облачно и ветровито, местимично с кишом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Занимања од којих млади беже, а зараде су и два, три пута веће од оних које имају лекари и наставници

ОГЛАСНА ТАБЛА

Продужен рок до 1. априла за подстицаје по хектару биљне производње

ОГЛАСНА ТАБЛА

За три дана контроле саобраћаја скоро 13.000 прекршаја, брза вожња најчешћи узрок несрећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од данас нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПКС: Желимо да подржимо мале произвођаче у туризму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пожешки већници усвојили предлог буџета за 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Харалампија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Чоколадни колач који се не пече: Допашће се свим љубитељима слаткиша

ОГЛАСНА ТАБЛА