ОГЛАСНА ТАБЛА
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Трећи подијум заредом за Веснића, трку у Португалу завршио други

Трећу трку Шампионата Европе на брдским стазама српски аутомобилиста Милован Микица Веснић завршио је као другопласирани, трећи пут узаступно ове сезоне.

Очекивања су сигурно била већа, али непредвидиво португалско време одиграло је више у корист Италијана Антонина Миљола.

Ипак, брзи Ужичанин је свакако задовољан новим успехом у конкуренцији најбољих европских возача. Екипа је одмах из Шпаније отпутовала у Португал, где их је дочекала киша која није престајала све до прве недељне вожње.

“Чудан викенд. Стаза у Португалу ми дефинитивно одговара, али временске непогоде уз прилично лошу организацију ове године, претворили су ову трку у прави кошмар за већину возача. У суботу од три заказана тренинга вожена су само два, а и тај други је окончан готово по мраку. Прекиди су трајали по два-три сата јер се организација лоше носила са насталом ситуацијом. Исто важи и за недељну трку. Стаза је због кише била клизавија него прошле године, време хладније, али и ја и тим смо дали све од себе. Опет смо за четири секунде побољшали време у односу на 2023, па смо саму трку завршили за нешто више од 1,5 секунди иза победника. Напредујемо, задовољан сам, али
мораћемо још да се потрудимо да стигнемо до победе. Три друга места јесу успех, али ми нисмо дошли овде да будемо други. Зато идемо још јаче у наставак шампионата”, поручио је Веснић из Португала.

Након 20 дана на путу и трка у Шпанији и Португалу екипа креће на 3.500 километара дуг пут кући и то само да би се кратко одморили, јер их за две недеље очекује трка у Чешкој. Стаза Ецце Хомо крај Штенберка биће потпуно нов изазов за Веснић рејсинг тим, који ће овде наступати по први пут.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пренос утакмице Данска-Србија у ГКЦ-у

XII Чикер МТБ Маратон

СПЦ данас обележава Силазак светог Духа на апостоле, празник Свете тројице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника (ВИДЕО)

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“