ОГЛАСНА ТАБЛА
НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Трећи Bazzum џез фестивал од 23. до 25. маја

У организацији Удружења љубитеља џеза “Џезере” и Градског културног центра Ужице, а у оквиру програма “Ужице – Престоница културе Србије 2024. године”, од 23. до 25. маја биће одржан трећи по реду џез фестивал Bazzum. Ове године фестивал ће угостити најеминентније уметнике а сви коцерти се одржавају у Народном позоришту Ужице.

Ратко Трмчић, члан Градског већа позвао је Ужичане да испрате сва три фестивалска дана и уживају у наступима и пратећим садржајима, нагласивши да се фестивал потпуно заслужено одржава под покровитељством града.

Изразивши задовољство наставком веома добре сарадње са Удружењем љубитеља џеза Филип Баралић директор Градског културног центра изразио је наду да ће овај фестивал наставити да траје са све већим бројем учесника и поштовалаца џез сцене.

Радиша Селаковић менаџер фестивала говорио је о програму фестивала, који од прошле године има интернационални карактер. Он је изразио захвалност граду и градоначелници градоначелници Јелени Раковић Радивојевић, која је, како је истакао, имала пресудну улогу у покретању овог фестивала пре три године.

“Ми егзистирамо у оквиру ужичког лета, овај фестивал је прва манифестација у том низу, а биће највећи догађај који Градски култруни центар организује ове године. Имамо одличну сарадњу и са Музичком школом „Војислав Лале Стефановић“, у којој је отворена катедра за џез са одсеком соло певање. Постоје и најаве да ће у наредних десетак година отворити још неколико катедри не само у нижој, већ и у средној музичкој школи“, каже  Селаковић.

Првог дана фестивала одржаће се промоција биографије Чета Бејкера, о којој ће говорити музичар Бранко Марковић, Зоран Јеремић и издавач Душко Ђукановић. У 19.30 часова фестивал ће отворити квартет Јована Миловановића, а од 21.30 концерт ће одржати Yellow jackets. Другог дана у 19.30  часова наступиће састав Душана Петровића, а од 21.30 часова секстет Бранка Марковића и Ивана Илића.

У оквиру пратећег програма, првог дана у ГКЦ одржаће се промоција биографије Чета Бејкера, о којој ће говорити музичар Бранко Марковић. 24. маја од 16 часова у Музичкој школи на програму је предавање Ивана Илића о томе како се слуша џез, што је наставак његовог предавања од прошле године.

Последњег дана у 14 часова Јелена Јововић ће у Музичкој школи одржати предавање о историјској улози вокала у џезу. Од 19.30 часова свираће састав Маје Јаку, а од 21. 30 часова секстет Јелене Јововић.

Главне звезде фестивала биће амерички састав Yellow jackets. Уз њих свираће аустријски бенд окупљен око музичарке Маје Јаку, као и четири састава из Србије. Концерти ће се одржавати у Народном позоришту Ужице.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Поново у погону један агрегат РХЕ Бајина Башта – На мрези 300 МW из једине реверзибилне хидроелектране у Србији

Качамак одолео савременим трендовима

Детаљна рачуница: Ево колико ће бити увећане пензије

Продавац сладоледа заради и до 500 динара по сату. Ово су најпопуларнији сезонски послови

Модни и козметички догађај на Голд гондоли у суботу 27. јула

Златиборски сусрети туризма на РЕФЕСТ фестивалу

У ужичком породилишту рођено шест беба

Уведена ванредна ситуација у шест месних заједница у Ариљу

Одржан 17. Сабор Луновачке мобе