ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Treće mesto za ekipu Prve osnovne škole kralja Petra II na Brainfiniti 2021.

Koliko se energije može dobiti iz pustinje Sahare korišćenjem solarnih panela? Da li je isplativo ulagati u proizvodnju čačkalica kod nas? Koju svetsku građevinu možete napraviti od 20 slamki i malo pastelina? Kako biste organizovali onlajn koncert svog benda? Ovo su samo neke od mozgalica koje su učenici rešavali u toku takmičenja Brainfinity 2021.

Institut za moderno obrazovanje u Beogradu ove godine je po treći put organizovao ovo takmičenje u timskom rešavanju problema u realnom kontekstu, koje je jedinstveno je u regionu i obuhvata učenike viših razreda osnovne škole, kao i srednjoškolce. Od septembra do juna timovi od po 4 učenika prošli su kroz nekoliko krugova, od osmišljavanja loga i prijave ekipe, preko problemskih zadataka svakog meseca i onlajn izazova sve do konačnog finala gde su najbolji u Srbiji imali priliku da odmere snage. Ekipa učenika Prve osnovne škole „Četiri musketara“ pokazala je zavidan nivo veština – kreativno rešavanje logičkih zadataka, vladanje informacionim tehnologijama, preduzetničke sposobnosti, timski rad, logiku, istraživački duh i kritičko mišljenje.

Na putu do cilja sve vreme su imali podršku nastavnice-mentora i u finalu ostvarili sjajan plasman – 3. mesto u kategoriji učenika sedmog razreda, od ukupno 150 prijavljenih timova na početku takmičenja. Tom prilikom su predstavljali ne samo svoju školu, već i svoj grad i kući doneli bronzane medalje kao nagradu. Ovim uspehom su pokazali ne samo da su među najboljima u Srbiji, već i da su spremni za izazove 21. veka.

Oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама