ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Трагови“ у Ери културе, отворена изложба слика Драгана Тасића поводом пет деценија рада

У години у којој град Ужице носи титулу националне престонице културе сликар Драган Тасић обележава пет деценија рада и његова изложба “Трагови” потпуно заслужено нашла се у програму “Ера културе”. Изложбу је у Великој сали Градског културног центра отворио Бранко Станковић, новинар РТС-а.

Како је истако Станковић говорећи о делима Драгана Тасића, он тежи да сваку слику доведе до савршенства, којом год техником да ради.

“Ако је цртеж мајка сликарства, Тасић је изродио низ мајсторских цртачких дела у којима се он просто игра оловком или угљеном. та његова игра ветлости и таме у цртежу где има само светлост папира и једну боју на располагању рађа неслућену лепоту. То сепосебно види у детаљу који често на Тасовом цртежу може бити и изгелда као засебна слика. Он се доказао и у још једној врло захтевној техници, која не трпи ни грешку ни понављање. То је техника акварела у којој уз само неколико капи воде и мало боје Тасић ствара чудесна дела”.

Драган Тасић је, по речима, књижевника Слободана Ристовића, ликовна самониклица српског сликарства.

“Није га лако следити ни сачекивати, непредвидив и разгранат о опет питоме нарави”.

Уз захвалност граду и Градском културном центру на могућности да изложбу постави у новом простору Градског културног центра и у оквиру програма националне престонице културе, Драган Тасић је истакао да му је задовољство што може, како је рекао, да допринесе, неку кап културе у овом граду.

Отварању прве самостале изложбе Драгана Тасића у Ужицу присуствовао је велики број Ужичана, поштовалаца његовог дела, а гости су били и предтавници центра “Сава дечански” из Лепосавића.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пренос утакмице Данска-Србија у ГКЦ-у

XII Чикер МТБ Маратон

СПЦ данас обележава Силазак светог Духа на апостоле, празник Свете тројице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника (ВИДЕО)

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“