ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

Акција, којом се удружење “Јефимија” и град Ужице традиционално придружују обележавању међународног Месеца борбе против рака дојке и кампањи “Дај педалу раку”, и ове године протекла је уз учешће великог броја Ужичана. Шетњом до Градске плаже и вежбањем поручили су да су здарви стилови живота од пресудног значаја за превенцију болести која је код нас први узрок смртности код жена.

Скуп подршке кампањи “Дај педалу раку” оргнаизује се у сарадњи са Женским центром Милица, а под институционалним покровитељством Министарства здравља , Министарства омладине и спорта и подршком Института за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут”, а по речима Славице Симић из Удружења “Јефимија”, циљ је да се цела заједница укључи и да се промоцијом здравих стилова живота делује превентивно, али и да се пошаљу важне поруке.

“Важно је да сви утичемо на то какав ће бити процес дијагностике, важно је да он буде брз, да се на њега не чека дуго, да процес лечења буде разноврстан и да се обезбеде терапијске подршке и иновативне терапије. И сада можемо да кажемо да је за ових 20 година постојања “Јефимије” ово данас драстична промена. Поносни смо на оно што је до сада учињено, јер смо доста утицале на промену те слике. Заиста смо задовољне, јер доприносимо повећању свести о здрављу.”

Др Маја Гулан хирург-онколог, наглашава да је од великог значаја повратак природи и правим вредностима дружењу, показивању солидарности и саосећања када је то потребно. Такође и физичка активност и правилна исхрана помоћи ће у очувању физичког али и једнако важног менталног здравља.

“Ова акција томе служи и драго нам је да је данас овде велики број младих и деце, јер управо њих трeба да научимо. Ту су и бициклисти, мотоциклисти и сви они који дају подршку борби против рака дојке. Рак дојке је код нас први узрок смртности код жена, први узрок превремене смрти, све млађе жене оболевају. Зато је страшно важно да сви заједно имамо свест о томе, да идемо на превентивне прегледе чак и када немамо тегобе од и да већ од 40. године кренемо са мамографским прегледима дојке. Једноставно, ако ви као пацијенти помогете нама здравственим радницима да на време откријемо болест, онда је успех загарантован, о чему сведоче и жене које су прошле процес лечења и које су данас овде са нама”.

Ова манифестација у Ужицу се организује девети пут и уврштена је у програм обележавања Дана града.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Rammstein special night“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хип-хоп вече-Најбољи живот

ОГЛАСНА ТАБЛА

Суспензија ђака – како ће изгледати и које су обавезе родитеља, а које школе и наставника

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Матијевдан: Обележавамо празник светог апостола и јеванђелисту Матеја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временски преокрет у наредном периоду

ОГЛАСНА ТАБЛА